GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε νέο επίπεδο ρεκόρ τα επισφαλή δάνεια στην Ισπανία

Άνοδο 9,42% σημείωσε τον Ιούνιο, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό του από το 1994, το ποσοστό των επισφαλών τραπεζικών δανείων, που απο...

Άνοδο 9,42% σημείωσε τον Ιούνιο, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό του από το 1994, το ποσοστό των επισφαλών τραπεζικών δανείων, που αποτελεί και ένδειξη της κατάστασης της υγείας ενός τραπεζικού συστήματος, ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ισπανίας.
Τα επισφαλή δάνεια, κυρίως στεγαστικά, διαμορφώθηκαν στο ποσό των 164,361 δισ.ευρώ τον Ιούνιο, ήτοι ποσοστό 9,42% του συνόλου των χορηγήσεων, έναντι 8,96% το μήνα Μάιο και 8,72% τον Απρίλιο.
Το «σκάσιμο» της στεγαστικής «φούσκας» το 2008 έχει αποσταθεροποιήσει σοβαρά τον ισπανικό χρηματοπιστωτικό τομέα, καθώς ορισμένες τράπεζες έχουν σημαντικές ζημιές από την έκθεση τους στον τομέα της στεγαστικής πίστης.
Η ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος εξώθησε την Ισπανία στην υποβολή αιτήματος στήριξης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία μπορεί να ανέλθει έως και τα 100 δισ.ευρώ, βάσει της σχετικής απόφασης της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση