GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΤΑ… ΥΨΗ

Τελειώνει σε λίγες ημέρες η αγωνία των υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς μεταξύ 27 μέχρι 31 Αυγούστου αναμέν...

Τελειώνει σε λίγες ημέρες η αγωνία των υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς μεταξύ 27 μέχρι 31 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Πιθανότερη ημερομηνία ανακοινώσεων των βάσεων για το 2012 θα είναι η Δευτέρα 27 Αυγούστου. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, δύο είναι τα συμπεράσματα που βγαίνουν και όλα πηγάζουν από την κρίση και το συρρικνωμένο εισόδημα των ……
οικογενειών. Πρώτο συμπέρασμα είναι η προτίμηση των υποψηφίων στις σχολές που οδηγούν στα σώματα ασφαλείας και στιςστρατιωτικές σχολές αλλά και σε σχολές όπως π.χ το Παιδαγωγικό.
 
Δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι το δυσβάστακτο κόστος μια φοίτησης σε άλλη πόλη, κάνει τους υποψηφίους να δηλώσουν σχολές που είναι κοντά στον τόπο διαμονής τους.
 
Γενικά, ο ανταγωνισμός για τις σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι πολύ μεγάλος.
Άνοδος αναμένεται στην πλειονότητα των σχολών ΑΕΙ που εντάσσονται στο 1ο επιστημονικό πεδίο (Νομικές, Φιλολογικές, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικές), ενώ αντίθετα τα ξενόγλωσσα τμήματα θα υποχωρήσουν εξαιτίας των χειρότερων επιδόσεων στα ειδικά μαθήματα των ξένων γλωσσών.
 
Αισθητή πτώση στις βάσεις 2012 αναμένεται στις Φυσικομαθηματικές Σχολές του 2ου πεδίου, όπως και στα πολυτεχνικά τμήματα, η οποία θα είναι μικρότερη στα τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Αναφορικά με τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, εκεί θα έχουμε «σφαγή» αφού αναμένεται εκτόξευση των βάσεων. Βασικός λόγος είναι η μείωση των θέσεων που ανακοίνωσαν φέτος τα αρμόδια υπουργεία.
Η «μάχη» ειδικά για τις σχολές Αστυφυλάκωνκαι Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή, καθώς γνωστοποιήθηκε ότι οι θέσεις που διατίθενται φτάνουν συνολικά τις 580 από 1.244 πέρυσι. Σύμφωνα με την προκήρυξη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, 500 θέσεις θα δοθούν για τις σχολές Αστυφυλάκων και 80 για τις σχολές Αξιωματικών.
 
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι την περσινή χρονιά είχε εισαχθεί σχεδόν ένας στους τρεις υποψηφίους, καθώς 2.932 συνολικά υποψήφιοι είχαν δηλώσει ως πρώτη προτίμηση μία από τις σχολές της Αστυνομίας. Φέτος, εξαιτίας της δραστικής μείωσης των θέσεων, οι υποψήφιοι που θα δηλώσουν τα τμήματα ως πρώτη προτίμηση και θα καταφέρουν να περάσουν τις πύλες των σχολών Αστυφυλάκων και Αξιωματικών δεν θα ξεπεράσουν τo 20%.
 
Για την πιο χαμηλόβαθμη σχολή Αστυφυλάκων , οι βάσεις θα εκτοξευθούν σίγουρα πάνω από τα 14.000 μόρια, ενώ πολλοί εκτιμούν ότι μπορεί να πλησιάσει και τα 15.000 μόρια. Για τις Αστυνομικές Σχολές, οι βάσεις αναμένεται να διαμορφωθούν μεταξύ 17.200 έως 17.400 μόρια.
 
Στις Στρατιωτικές σχολές, θα υπάρξει αύξηση αλλά θα είναι μικρότερη σε σχέση με την αντίστοιχη των Αστυνομικών τμημάτων. Οι θέσεις που διατίθενται φέτος είναι ελαφρώς μειωμένες (1.170 από 1.294 πέρυσι), γεγονός που επηρεάζει τον ανταγωνισμό.


3 σχόλια

  1. ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝΟΥΝ!
    ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝΕΙ……….

    Ρε σεις βουλευτίνες και βουλευτάδες με μικρό το β γιατί δεν σας αξίζει το μεγάλο ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ τόσο μα τόσο πολύ είσαστε ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ?

    Ρε σεις ΑΧΡΗΣΤΟΙ της Τ Ρ Ο Ι Κ Α Σ ποιοι σας έχουν κλείσει τα μάτια και με ΤΙ, και δεν βλέπετε ότι η μεγαλύτερη πληγή των ασφαλιστικών ταμείων είναι το ύψος του κέρδους επί του φαρμάκου, και γι’ αυτό μαζί με την εισφοροδιαφυγή τα έχουν βουλιάξει?

    Ο Λοβέρδος από το βήμα αυτής της άθλιας βουλής είχε πει ότι το κέρδος των φαρμακοποιών είναι 36/100, και βγήκε την επομένη ο πρόεδρος των φαρμακοποιών και είπε σε όλα τα κανάλια ότι είναι 26/100, ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ? ΠΟΙΑ επιχείρηση στην Ελλάδα έχει τέτοιο ύψος κέρδους αυτή την εποχή και με εξασφαλισμένη πελατεία βρέξει χιονίσει?

    Άχρηστοι και επικίνδυνοι όταν κόβετε συντάξεις φτωχών οι μισοί, και οι άλλοι μισοί που διαμαρτύρεστε, ΤΑΧΑ ΜΟΥ, γιατί αυτό που σας ενδιαφέρει στην πραγματικότητα είναι να εισπράξετε σε ψήφους μέσω αυτής της διαμαρτυρίας, τον πόνο των ανθρώπων που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, δεν βλέπετε τα δισεκατομμύρια που χάνουν τα ταμεία και όλοι οι έλληνες από τα υπερκέρδη του κυκλώματος του φαρμάκου και ειδικά από τους « πονεμένους» φαρμακοποιούς?

    Ρε ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ τόσο πολύ είναι δύσκολο να νομοθετήσετε έτσι που σε αυτό το κύκλωμα του φαρμάκου να μην υπάρχει κέρδος πάνω από δέκα τα εκατό? Και οποιανού του αρέσει και όποιος θέλει φαρμακείο μπουτίκ Κολωνακίου να το κάνει από την τσέπη του και όχι από τα υπερκέρδη του!

    ΠΟΙΟΣ Η ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ?

    Δυστυχώς δεν θα βρεθεί κανείς γιατί είσαστε όλοι και όλες σας με το κεφάλι σκυμμένο και δεν βλέπετε παρά μόνο ΤΟ προσωπικό, ΤΟ κομματικό συμφέρον και προπαντός Το ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟ!

    Ρε σεις ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ έχετε σκεφτεί πόσοι και πόσοι ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ σας λένε από τα βάθη της καρδιάς τους, ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΛΟΧΙΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΑΖΕΨΕΙ?

    ΠΡΈΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥΣ?
    ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ?

    ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΣΤΕ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πολύ θλυβερό νέοι άνθρωποι να έχουν σαν όνειρό τους να γίνουν μπασκίνες και καραβανάδες σε καρέκλες... στο Δημόσιο. Έτσι θα επανεκινήσουμε την εθνική οικονομά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σου μιλάει ένας υποψήφιος για αυτές τις σχολές. ο μόνος λόγος πού με κάνει να το ξανασκεφτω είναι ότι θα υπερασπίζομαι κάτι ζώα σαν και εσένα για κοιμάσαι ήσυχος εσύ τα βραδιά σου.για την οικονομία της ελλάδας δεν φταίνε ούτε οι στρατιωτικοί ούτε οι αστυνομικοί.φταίνε οι κλέφτες πού εσύ ψήφιζες και εγώ θα αναγκαστώ να φυλάω.κατάλαβες βλακακο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση