GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ανοίγει τους "ασκούς του Αιόλου" για την εργασιακή εφεδρεία...

"Ναι" στην εργασιακή εφεδρεία είπε με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας, απορρίπτοντας τις προσφυγές που είχαν καταθέσει...

"Ναι" στην εργασιακή εφεδρεία είπε με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας, απορρίπτοντας τις προσφυγές που είχαν καταθέσει δύο δημόσιοι υπάλληλοι προκειμένου να μην τεθούν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτηκής διαθεσιμότητας.
Η απόφαση, έθετε δύο γυναίκες σε προ συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, με βάση τον νόμο 4024/2011. Πρόκειται για δύο γυναίκες οι οποίες το 2013 θα συμπλήρωναν το 55ο έτος της ηλικίας τους, έχοντας συντάξιμη υπηρεσία 35 χρόνων.
Η επιτροπή αναστολών του ΣτΕ αποφάσισε πως η εργασιακή εφεδρεία επιβλήθηκε για λόγους δημοσίου συμφέροντος οπότε και απέρριψε τις προσφυγές που κατατέθηκαν. Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε πως δεν είναι πρόδηλα βάσιμοι οι ισχυρισμοί των δημοσίων υπαλλήλων που κατέθεσαν προσφυγές για αντισυνταγματικότητα του νόμου στο κοινοτικό δίκαιο και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ωστόσο το θέμα θα εξεταστεί διεξοδικά στην «πιλοτική» δίκη που θα γίνει στην Ολομέλεια του Στε στις 5-10-12.
Από την άλλη πλευρά πάντως η επιτροπή της Ολομέλειας δέχθηκε πως η προσυνταξιακή διαθεσιμότητα, αλλά και η εργασιακή εφεδρεία θα μπορούσαν να παγώσουν μόνο στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι ο υπάλληλος, στον οποίο επιβάλλονται τα εν λόγω μέτρα, υφίσταται ανεπανόρθωτη βλάβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση