GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον δολοφόνο της Πάρου

Τα ολοκληρωμένα πορίσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων με τους βαλλιστικούς ελέγχους, τα αποτυπώματα, δείγματα DNA, καθώς κα...


Τα ολοκληρωμένα πορίσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων με τους βαλλιστικούς ελέγχους, τα αποτυπώματα, δείγματα DNA, καθώς και εκείνα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας με την ανάλυση κλήσεων και δεδομένων τριών αριθμών και των αντίστοιχων συσκευών κινητής τηλεφωνίας, αναμένουν τα επόμενα 24ωρα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.
Σε αυτά υπολογίζουν, για να δωθεί νέα ώθηση στις έρευνες για την αιματηρή ληστεία πριν από μια εβδομάδα στην Νάουσα της Πάρου, με θύμα τον 53χρονο οδηγό ταξί Δημήτρη Μϊχα, καθώς το πρώτο σκέλος της έρευνας δεν έφθασε στους δράστες.
Οι αστυνομικές αρχές προχωρούν και στην επανεξέταση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από και προς το νησί, αναλύοντας αυτή τη φορά τις λίστες με τα στοιχεία ΙΧ και τα ονόματα επιβατών πλοίων που έφτασαν και αναχώρησαν από το νησί το τελευταίο δεκαπενθήμερο.
Η «σάρωση» του νησιού από δεκάδες αστυνομικούς έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, χωρίς αποτέλεσμα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υπολογίζουν πλέον περισσότερο στα τεχνικά και επιστημονικά δεδομένα στην προσπάθεια τους να ταυτοποιήσουν πρόσωπα και καταστάσεις. Χωρίς, ωστόσο, και πάλι τα πρώτα ενδεικτικά στοιχεία να είναι «ενθαρρυντικά» ή «αποκαλυπτικά», όπως λένε.
Οι αστυνομικοί μιλούν για «υπόπτους χωρίς αποδείξεις» και αυτό μεγεθύνει τον προβληματισμό τους.
Ακόμη, αναμένονται πλήρη δεδομένα DNA από τα ίδια ευρήματα, τα οποία θα συγκριθούν με δείγματα γενετικού υλικού που ελήφθησαν από τουλάχιστον 20 άτομα που προσήχθησαν τις τελευταίες ημέρες στο νησί.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθούν και τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων στο όπλο των 9mm, με το οποίο πυροβολήθηκε ο άτυχος 53χρονος. Οι πρώτες απαντήσεις που έχουν δοθεί ωστόσο μιλούν για αχρησιμοποίητο όπλο.
Επίσης αναμένεται να παραδοθούν και τα δεδομένα από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν στοιχεία για κινητά τηλέφωνα που μπορεί να ανήκαν σε τουλάχιστον τρεις από τους δράστες της ληστείας.
Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι στο ΙΧ οι δράστες έβαλαν πλαστές πινακίδες, που αντιστοιχούν σε νομίμως κυκλοφορούντα οχήματα, στη φάση άφιξης και κίνησης του ΙΧ στο κυκλαδίτικο νησί και άλλες στη διάρκεια της ληστρικής επιδρομής. Με βάση αυτό το στοιχείο γίνεται ειδικός, στοχευμένος έλεγχος στις λίστες των οχημάτων αναφέρει το in.gr. Πάντως οι έρευνες των αστυνομικών στην Πάρο για να διαπιστωθεί πού βρισκόταν το μαύρο Opel, πριν από την ληστεία, δεν φαίνεται να απέδωσε οτιδήποτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση