GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περικοπές (και) στις διακοπές!

Ποια είναι η λέξη που ακούγεται συχνότερα αυτές τις μέρες από κυβερνητικά χείλη; «Διακοπές»; Οχι, «περικοπές»! Με αυτήν ξεκινούν...


Ποια είναι η λέξη που ακούγεται συχνότερα αυτές τις μέρες από κυβερνητικά χείλη; «Διακοπές»; Οχι, «περικοπές»! Με αυτήν ξεκινούν τη μέρα τους, με αυτήν αποχωρούν αργά το βράδυ από τα γραφεία τους υπουργοί και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.
Κάπως έτσι, οι επικείμενες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις φέρνουν… περικοπές και στις διακοπές των κυβερνητικών εταίρων!
Η… κάθοδος
Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, για παράδειγμα, δίνει την αίσθηση ότι θέλει να «κατηφορίσει» για κάποιες μέρες προς Πελοπόννησο μεριά, αλλά όλο το αναβάλλει. Τήνο, πάντως, δεν πάει, Πύλο σίγουρα θα πάει.
Το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα (σαν το Μνημόνιο, ένα πράγμα…) λέει ότι ξεκινά χαλαρά από σήμερα την κάθοδο: Κάποια εικοσιτετράωρα στην «έδρα» της συζύγου του Γεωργίας, στο Ναύπλιο και άλλα τόσα στην Πύλο. Μάλλον της Παναγίας θα πάει εκεί, αφού αποφάσισε να μη μεταβεί στην Τήνο για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου – θα τον εκπροσωπήσει ο Γ. Βρούτσης.
Εντός, εκτός και επί τα αυτά θα μείνουν και οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Το πρόγραμμα προβλέπει «αποδράσεις» σε κοντινές παραλίες της Αττικής, σε απόσταση μίας ώρας (το πολύ) με το αυτοκίνητο… Εδώ θα μείνει…
Στην Αθήνα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος βέβαια ως Ευβοιώτης έχει κοντινό προορισμό για κάποιο διήμερο «σκασιαρχείο«, αν και η απάντησή του στο σχετικό ερώτημα («δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω…») μάλλον δεν αφήνει (όπως το λαϊκό άσμα, άλλωστε) πολλά περιθώρια.

2 σχόλια

  1. ____________________
    Επέκταση του νόμου κατά
    της διαφθοράς και στους επίορκους ΔΥ.

    Επέκταση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου που ψηφίστηκε το 2010 με τίτλο «διαφθορά κρατικών αξιωματούχων» (ν.4022 επί υπουργίας Καστανίδη) -που προβλέπει μεταξύ άλλων ολοκλήρωση της ανάκρισης εντός 4 μηνών, αμετάκλητο βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών και παραπομπή σε δίκη το πολύ εντός 8 μηνών- και στους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους θα είναι πιθανότατα η απάντηση της κυβέρνησης στην εξαγγελία Σαμαρά περί «δικών εξπρές» για τους διαφθαρμένους υπαλλήλους.
    Ο συγκεκριμένος νόμος αφορά μέχρι σήμερα πολιτικά πρόσωπα, αιρετούς και μη, που ασκούν εξουσία στον κρατικό μηχανισμό και όχι χαμηλόβαθμους δημοσίους υπαλλήλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΑΛΗΤΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΟΝΙΜΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. ΜΗΠΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση