GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ρόμνεϊ επιτίθεται στον Πούτιν και κάνει ασκήσεις… εξωτερικής πολιτικής

Δριμεία επίθεση κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε ο ρεπουμπλικάνος προεδρικός υποψήφιος, Μιτ Ρόμνεϊ κατηγορώντας τον Ρώσο πρόεδρο για οπισ...

Δριμεία επίθεση κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε ο ρεπουμπλικάνος προεδρικός υποψήφιος, Μιτ Ρόμνεϊ κατηγορώντας τον Ρώσο πρόεδρο για οπισθοχώρηση σε θέματα δημοκρατίας και ελευθερίας…
Μιλώντας από τη Βαρσοβία, ο υποψήφιος για τον αμερικανικό προεδρικό θώκο εξήρε την Πολωνία ως λαμπρό παράδειγμα οικονομικής προόδου, πολιτικών και δημοκρατικών ελευθεριών.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο Ρόμνεϊ κατόρθωσε να ολοκληρώσει την πρώτη του απόπειρα στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής, χωρίς να προκαλέσει έντονα αρνητικές αντιδράσεις ή να υποπέσει σε «γκάφες» παρόμοιες με εκείνες που στιγμάτισαν τις πρώτες ημέρες της περιοδείας του.
Δυστυχώς όμως για τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο δεν ισχύει το ίδιο και για την ακολουθία του, η οποία επιτέθηκε φραστικά σε δημοσιογράφους που τους συνόδευαν, όταν εκείνοι παραπονέθηκαν ότι σε διάστημα έξι συνολικά ημερών μπόρεσαν να απευθύνουν στον διεκδικητή της προεδρικής καρέκλας μονάχα τρεις ερωτήσεις- και μάλιστα καμία αναφορικά με τα όσα ακολούθησαν των δηλώσεων του στο Ισραήλ.
Καθώς ο Ρόμνεϊ εισερχόταν στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας και μετά την απότιση φόρου τιμής στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ακούστηκαν ερωτήσεις και σχόλια όπως: «Κυβερνήτη Ρόμνι, ανησυχείτε για τα όσα έχουν συμβεί στο ταξίδι σας;», «Έχετε να πείτε κάτι στους Παλαιστινίους;», «Κάτι για τις γκάφες;», «Κυβερνήτη Ρόμνι, λίγες ερωτήσεις, σε όλο ταξίδι έχετε δεχθεί μόνο τρεις ερωτήσεις».
Επίσης, όταν ο Ρικ Γκόρκα, εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανού προεδρικού υποψήφιου, τους απηύθυνε τελικά το λόγο ήταν για να τους πει: «Πάρτε τα αρ… μου. Είμαστε σε έναν ιερό χώρο. Δείξτε λίγο σεβασμό». Ενώ λίγο αργότερα είπε σε έναν άλλο δημοσιογράφο «να ξεκουμπιστεί», κάτι για το οποίο όμως απολογήθηκε άμεσα.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψη του στη Βρετανία, ο Ρόμνεϊ προσέβαλε τους οικοδεσπότες του για τις ολυμπιακές προετοιμασίες, ενώ στο Ισραήλ, δήλωσε ότι η πρόοδος της χώρας οφείλεται στην ανωτερότητα της εβραϊκής κουλτούρας έναντι της αραβικής, προκαλώντας την οργή της παλαιστινιακής πλευράς.
Πάντως σε προηγούμενες δηλώσεις του ο κ. Ρόμνεϊ είχε υποδείξει τη Ρωσία ως τον υπ’ αριθμόν ένα «γεωπολιτικό εχθρό των ΗΠΑ», παρομοίασε τον πρόεδρο Πούτιν με τον Μπασάρ αλ Άσαντ της Συρίας, τον Ούγκο Τσάβες της Βενεζουέλας και τον Αλεξάντερ Λουκασένκο της Λευκορωσίας, υπερτονίζοντας τις διαφορές του με τον αντίπαλο του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ως γνωστόν από την αρχή της θητείας του θέλησε να βελτιώσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία.
Ο Ρόμνι που υπολογίζει στις ψήφους των Ρωμαιοκαθολικών αλλά και σε εκείνες των μεταναστών από κεντροευρωπαϊκές χώρες, επαίνεσε την Πολωνία με κάθε τρόπο, λέγοντας ότι «πάντα οι λαοί μας διαπνέονταν από αμοιβαίο σεβασμό και ευγενή αισθήματα» και ότι «ο λαός της Πολωνίας, εξ ονόματος όλων των λαών, τιμά και υπερασπίζεται την έμφυτη εκείνη επιθυμία του ανθρώπου να είναι ελεύθερος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση