GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bloomberg: Εκτακτη χρηματοδότηση της Βancia

Εκτακτη δόση από το πακέτο διάσωσης των ισπανικών τραπεζών, ύψους περίπου 100 δισ., ευρώ θα λάβει η Ισπανία, για τη χρηματοδότηση της ...


Εκτακτη δόση από το πακέτο διάσωσης των ισπανικών τραπεζών, ύψους περίπου 100 δισ., ευρώ θα λάβει η Ισπανία, για τη χρηματοδότηση της Bankia, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg.
O αρχικός σχεδιασμός ήταν η Τράπεζα να λάβει αυτά τα χρήματα από την Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας.
Σύμφωνα όμως με το πρακτορείο, που επικαλείται πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις, εξαιτίας του περιορισμού στον τραπεζικό δανεισμό που επέβαλε η ΕΚΤ, η Bankia θα λάβει την πρώτη δόση από το πακέτο στήριξης των τραπεζών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της συμφωνίας για την τραπεζική διάσωση στο πακέτο περιλαμβανόταν εξαρχής μια δόση 30 δισ. που θα μπορούσε να εκταμιευτεί ως έκτακτη ανάγκη.
Μιλώντας στο πρακτορείο ο Τζεζάρι Λεβάνοβιτς, εκπρόσωπος της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι η Ισπανία δεν έχει επισήμως ζητήσει την πρώτη δόση των 30 δισ. χωρία να αναφέρει κάτι περισσότερο.
Επίσης, η ΕΚΤ, αξιωματούχοι της Bankia και το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών δεν σχολίασαν τις πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση