GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

C-Max στην… οικονομία

Επιτυγχάνοντας σταθερή μέση κατανάλωση 5 λίτρα/100 χλμ. στην πόλη, στην εθνική και σε μικτό κύκλο, το υβριδικό C-Max ξεπερνά σε οικονομία ακ...

Επιτυγχάνοντας σταθερή μέση κατανάλωση 5 λίτρα/100 χλμ. στην πόλη, στην εθνική και σε μικτό κύκλο, το υβριδικό C-Max ξεπερνά σε οικονομία ακόμα και το… Toyota Prius V. Η άμεση αντιπαράθεση με το «μέτρο σύγκρισης» την κατηγορίας, Toyota Prius, είναι κάτι που δεν κρύβει αλλά αντιθέτως προάγει η Ford.
Πράγματι, με το C-Max Hybrid μπορεί να δηλώνει ότι έκανε την υπέρβαση, καθώς είναι το πρώτο όχημα που διατηρεί σταθερή μέση κατανάλωση, τόσο στην πόλη, όσο και στον ανοικτό δρόμο που, ως γνωστό, δεν βοηθά ιδιαίτερα τα υβριδικά συστήματα. Για να το πετύχει αυτό χρειάστηκαν αρκετά χρόνια εξέλιξης, στα οποία η εταιρία κατοχύρωσε 500 πατέντες!
Πέρα λοιπόν από τη σταθερή μέση κατανάλωση, το υβριδικό C-Max είναι το πρώτο όχημα ευρείας παραγωγής που μπορεί να πιάσει τα 100 χλμ./ώρα σε αμιγώς ηλεκτρική διαμόρφωση. Επίσης, διαθέτει μία ενδιαφέρουσα λειτουργία EcoGuide, που χρησιμοποιώντας την πατενταρισμένη τεχνολογία SmartGauge, επιβραβεύει τον οδηγό όταν οδηγεί οικονομικά με την… ανάπτυξη φύλλων στο ταμπλό! Πιο πράσινο δεν θα μπορούσε να γίνει.
Το μόνο αρνητικό έχει να κάνει με τη διάθεση του οχήματος, που σε πρώτη φάση αφορά μόνο την αμερικάνικη αγορά. Παρόλα αυτά, με βάση τα πλάνα της Ford που θέλουν τριπλασιασμό της παραγωγής υβριδικών οχημάτων το 2013 και προτάσεις σε κάθε κατηγορία, λογικά δεν θα αργήσουμε να το δούμε και στην Ευρώπη.
Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση