GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Der Spiegel: Η χρεοκοπία είναι η μόνη σωτηρία της Ελλάδος

Τίποτε δε μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα από το να αποφύγει τη χρεοκοπία, διαπιστώνει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», το οποίο ...

Τίποτε δε μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα από το να αποφύγει τη χρεοκοπία, διαπιστώνει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», το οποίο αναφέρει ότι η χώρα μας βρίσκεται «λίγο πριν την άβυσσο».
Το γερμανικό περιοδικό τονίζει ότι η χώρα μας για πολλοστή φορά κατάφερε να απογοητεύσει τους δανειστές της και πως μόνο με τη χρεοκοπία θα καταφέρει να απελευθερωθεί από τα χρέη της και να κάνει μια νέα αρχή είτε ως…..
μέλος της Ευρωζώνης είτε όχι.
Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει, καθώς ούτε η Ευρωζώνη ούτε το ΔΝΤ μπορούν να θυσιάσουν την αξιοπιστία τους προσφέροντάς της μια νέα βοήθεια.
«Αν ο στόχος της Μέρκελ και των συμμάχων της ήταν να σώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, τότε απέτυχαν. Το μόνο που κατάφεραν τα μέτρα λιτότητας ήταν να επιδεινώσουν την κρίση και να αυξήσουν το χρέος», γράφει -μεταξύ άλλων- το Spiegel, ενώ ασκεί κριτική και στη Γερμανίδα καγκελάριο τονίζοντας ότι, αν εμφανιζόταν ενώπιον της γερμανικής Βουλής, για να ζητήσει ένα τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, μετά το ελληνικό αίτημα που αναμένεται να υποβάλει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για διετή επιμήκυνση, οι κυβερνητικοί εταίροι της θα την κυνηγούσαν έξω από το κτίριο.
Μάλιστα η κριτική για την πολιτική που ακολούθησε η Άγκελα Μέρκελ δε σταματά εδώ… καθώς σημειώνεται ότι από μόνη της η Μέρκελ ενεπλάκη σε αυτή τη δυσχερή κατάσταση, καθώς επέμενε ότι τα προβλήματα των χωρών της νότιας Ευρώπης μπορούν να λυθούν μόνο με σκληρή λιτότητα και πως το μοναδικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης για να κάνει αυτά που έπρεπε.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση