GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανακοίνωση Ducati και Yamaha για το χειρότερα φυλαγμένο μυστικό

Μετά τη διαρροή της απόφασης του Rossi να μετακομίσει στην Yamaha, δεν είχε νόημα να επιμείνουν τα ενδιαφερόμενα μέρη στην ημερομηνία ...

Μετά τη διαρροή της απόφασης του Rossi να μετακομίσει στην Yamaha, δεν είχε νόημα να επιμείνουν τα ενδιαφερόμενα μέρη στην ημερομηνία της 15ης Αυγούστου για την επίσημη ανακοίνωση.
Έτσι χθες, 10 Αυγούστου, ανακοινώθηκε πρώτα από την Ducati (έτσι θέλει το πρωτόκολλο) η διακοπή της συνεργασίας της με τον Rossi και κατόπιν από την Yamaha η διετής συμφωνία με τον πολυπρωταθλητή. Ο Rossi θα οδηγήσει για την Ducati ως το τέλος της σεζόν 2012 (τελευταίος αγώνας στην Βαλένθια) και την επομένη, ημέρα Δευτέρα, εφόσον συμφωνεί και η ιταλική εταιρεία, θα δοκιμάσει στην Βαλένθια τη νέα Μ1.

Στόχος της Yamaha, όπως φαίνεται καθαρά από την ανακοίνωση, είναι να κερδίσει και τους τρεις τίτλους: Αναβατών, Κατασκευαστών και Ομάδων.
Διαβάστε τις επίσημες ανακοινώσεις, πρώτα της Ducati και κατόπιν της Yamaha.

H ανακοίνωση της Ducati

Καθώς το πρωτάθλημα MotoGP περιμένει την επιστροφή στη δράση με το Γκραν Πρι της Ινδιανάπολης στις 19 Αυγούστου, η Ducati ανακοινώνει ότι η εργασιακή της σχέση με τον Valentino Rossi θα τερματιστεί στο τέλος της σεζόν 2012.
Η Ducati εύχεται στον Ιταλό κάθε καλό στην νέα πρόκληση που τον περιμένει, και ως τότε η ομάδα θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να βελτιωθεί στα δεύτερο μισό της σεζόν.
Οι αγώνες αποτελούσαν ανέκαθεν τμήμα του DNA της Ductai και τώρα ακόμα περισσότερο. Είναι αναπόσπαστο μέρος των προϊόντων και της δημόσιας εικόνας της εταιρείας του Borgo Panigale.
Η Audi συμμερίζεται απόλυτα αυτήν τη στρατηγική προσέγγιση της Ducati και συμφωνεί με την διευρυμένη συμμετοχή της στους αγώνες.
Ως εκ τούτου και έχοντας πρόσφατα ανανεώσει τη συνεργασία της με τον Αμερικανό Nicky Hayden, η Ducati βρίσκεται στη διαδικασία της ολοκλήρωσης της ομάδας που θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα του 2013 –με την πεποίθηση ότι ομάδα και μοτοσυκλέτα θα είναι ικανές να ανταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο.


Και η ανακοίνωση της Yamaha Factory Racing

10 Αυγούστου 2012, Gerno di Lesmo (Ιταλία)
Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι η Yamaha Motor Co, Ltd υπέγραψε συμφωνία με τον Valentino Rossi, ο οποίος θα οδηγήσει για την Εργοστασιακή Ομάδα Yamaha Racing MotoGP, στις σεζόν 2013 και 2014.
Ο Valentino Rossi πρωτοήρθε στην Yamaha το 2004 και κατέκτησε 4 τίτλους στα MotoGP με την YZR-M1 (2004 και 2005 και πάλι το 2008 και 2009). Με την Yamaha κέρδισε σε 46 αγώνες σε διάστημα 7 ετών, πριν φύγει στο τέλος της σαιζόν 2010.
Ο Rossi που είναι φέτος 8ος στη Βαθμολογία αναβατών, θα αγωνιστεί δίπλα στον Jorge Lorenzo που είναι πρώτος στο Πρωτάθλημα, προηγούμενος με 23 βαθμούς διαφορά. Ο Lorenzo έχει αποσπάσει πέντε νίκες στους 10 πρώτους αγώνες, από τους 18 συνολικά της σαιζόν.
Lin Jarvis, Managing Director, Yamaha Motor Racing
Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί και πάλι εξαιρετικό νέο για την Yamaha. Τον Ιούνιο μπορέσαμε να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας με τον Jorge Lorenzo για τις σαιζόν 2013-14 και τώρα κατορθώσαμε να συμφωνήσουμε με τον Valentino Rossi για τα επόμενα δύο χρόνια.
Με τον τρόπο αυτό, καταφέραμε να συνθέσουμε την ισχυρότερη δυνατή ομάδα που θα διεκδικήσει νίκες και θα προβάλλει το όνομα της Yamaha.
Την ίδια σούπερ ομάδα είχαμε κατεβάσει και το 2008, το 2009 και το 2010, χρονιές κατά τις οποίες κατακτήσαμε το τριπλό τρόπαιο του Πρωταθλητή Αναβατών, Κατασκεαστών και Ομάδων.
Ο στόχος μας για το μέλλον είναι λοιπόν προφανής και θα κάνουμε τα πάντα για να τον επιτύχουμε. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως με την εμπειρία, τη γνώση, τις ικανότητες και ταχύτητα των δύο κορυφαίων πρωταθλητών μας θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε πολλές αγωνιστικές νίκες, και τους τίτλους του 2013 & 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση