GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Focus: Θέλουμε να αφήσουμε την Ελλάδα στους Ρώσους;

Το γερμανικό περιοδικό FOCUS έρχεται τώρα να προβληματιστεί αν η Γερμανία πρέπει να αφήσει την Ελλάδα να πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας....

Το γερμανικό περιοδικό FOCUS έρχεται τώρα να προβληματιστεί αν η Γερμανία πρέπει να αφήσει την Ελλάδα να πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας. Το 84% των Γερμανών βλέπουν πως η κρίση του ευρώ είναι μπροστά, το 76% των Γερμανών βλέπει πως η διάλυση του ευρώ θα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί από την Γερμανική οικονομία και το 64% των Γερμανών πιστεύουν πως το ευρώ θα αντέξει την κρίση και τελικά θα επιβιώσει.
Αλλά τότε έρχεται το ερώτημα του κατά πόσο πρέπει η Ελλάδα να παραμείνει στην ζώνη του Ευρώ;
Σε αυτή την ερώτηση το 65% των Γερμανών απαντούν πως η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από το ευρώ. Ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να διασφαλίσει πως η έξοδος της Ελλάδος θα τερματίσει και την κρίση στην ευρωζώνη δηλ. κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι είναι πιο οικονομική λύση η έξοδος από την παραμονή της στην ζώνη του ευρώ.
Παρ’ όλα αυτά η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας! Αν και μπορεί να ακούγεται παράξενο. Η γεωστρατηγική της σημασία δεν πρέπει να υποτιμηθεί διότι αν η Ελλάδα εγκαταλειφθεί από την Ευρώπη θα χαλαρώσουν και οι δεσμοί της με το ΝΑΤΟ και η χώρα θα έχει ανάγκη από ένα αξιόπιστο εταίρο που στην προκειμένη περίπτωση θα είναι η Ρωσία.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την κρίση της Συρίας οι Ρώσοι θα αναζητήσουν μια εναλλακτική λύση για ναυτική βάση στην Μεσόγειο, έτσι θα μπορούσαν να παρέχουν φθηνά δάνεια με αντάλλαγμα λιμάνια.
Η αύξηση της επιρροής της Ρωσίας στην ΝΑ Ευρώπη είναι αυτό ακριβός που φοβούνται οι Αμερικανοί και γι’ αυτό τον λόγο ο Barack Obama πιέζει να βρεθεί στην κρίση του Ευρώ.
Αυτό είναι και το διαπραγματευτικό χαρτί που παίζει τώρα η Κύπρος.
πηγή

1 σχόλιο

  1. καλα ολα αυτα αλλα με τους πολιτικαντιδες που εχουμε το καλυτερο που μπορει να μας συμβει ειναι να παθουν κανα ατυχημα. Μετωπικη συγκρουση με καμια σφαιρα λογου χαρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση