GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Google Earth "ανακάλυψε" χαμένες πυραμίδες...

Δύο κτηριακά συγκροτήματα στα οποία υπάρχει μια ασυνήθιστη ομάδα αναχωμάτων με «ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και κατευθύνσεις» εντοπίστηκαν μ...

Δύο κτηριακά συγκροτήματα στα οποία υπάρχει μια ασυνήθιστη ομάδα αναχωμάτων με «ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και κατευθύνσεις» εντοπίστηκαν μέσω του Google Earth στην Άνω Αίγυπτο και θα μπορούσαν δυνητικά να είναι «χαμένες πυραμίδες», έγραψε στην ιστοσελίδα της GoogleEearthAnomalies.com την Παρασκευή η αρχαιολόγος ερευνήτρια Άντζελα Μικόλ.
Οι πιθανές πυραμίδες βρίσκονται σε απόσταση 90 μιλίων πρόσθεσε η Μικόλ.
Στην πρώτη περιοχή που βρίσκεται στην Άνω Αίγυπτο, 12 χιλιόμετρα από την πόλη του Αμπου Σιντέμ κατά μήκος του Νείλου, βρίσκονται τέσσερα αναχώματα το καθένα με ένα μεγαλύτερο, τριγωνικού σχήματος οροπέδιο.
Τα δύο μεγαλύτερα αναχώματα στην περιοχή είναι περίπου 250 μέτρα πλάτους, με δύο μικρότερα αναχώματα περίπου 100 μέτρα πλάτους.
«Με μια πιο προσεκτική εξέταση του σχηματισμού, το ανάχωμα αυτό φαίνεται να έχει μια πολύ επίπεδη κορυφή και ένα περίεργο συμμετρικό τριγωνικό σχήμα που έχει διαβρωθεί σε μεγάλο βαθμό από το χρόνο» έγραψε η Μικόλ.
Περίπου 90 μίλια βόρεια, κοντά στην όαση Φαγιούμ, στο δεύτερο πιθανό συγκρότημα εμφανίζεται μια τετράπλευρο ανάχωμα, περίπου 150 μέτρων πλάτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση