GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κινέζικο αντίγραφο του Honda STX1300 Pan European...

Αντιγράφουν τα πάντα οι κινέζοι κατασκευαστές μοτοσυκλετών και τώρα έφτιαξαν και κλώνο του Pan European, του διάσημου cruiser της Honda. Δε...

Αντιγράφουν τα πάντα οι κινέζοι κατασκευαστές μοτοσυκλετών και τώρα έφτιαξαν και κλώνο του Pan European, του διάσημου cruiser της Honda.
Δεν είναι μυστικό, αν και οι όποιες αντιδράσεις συνήθως διοχετεύονται υπόγεια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Οι Κινέζοι αντιγράφουν τα πάντα και ειδικά στις μοτοσυκλέτες. Συνήθως τα μικρότερα, φτηνά μοντέλα καθημερινής μετακίνησης, τα λεγόμενα commuter.
Τρώγοντας όμως έρχεται η όρεξη. Καθώς η αγορά της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου επεκτείνεται και το δυτικό lifestyle εξαπλώνεται στις μάζες της «κομμουνιστικής (;) μεσαίας τάξης», απλώνουν χέρι και στα μεγαλύτερα μοντέλα.
Μία από τις εταιρείες που επιδίδονται στο ασφαλές και επικερδές σπορ της αντιγραφής είναι η CF Moto, η οποία έχει ήδη στο «ενεργητικό» της το κοπιάρισμα του επιτυχημένου Kawasaki ER-6N. Τώρα αποφάσισε να πλασάρει τη δική της έκδοση του Honda STX1300 Pan-European.


Ονομάζει τη μοτοσυκλέτα της CF Moto 650TR, και πράγματι αυτό που βλέπουμε στα ενημερωτικά φυλλάδια είναι ένα δίτροχο με σχεδόν πανομοιότυπη προς την αυθεντική Pan European, εμφάνιση.
Κοιτάξτε τις δύο φωτογραφίες και θα… πειστείτε. Πέρα από τα πλαϊνά καπάκια του κινητήρα -κι αυτό επειδή είναι άλλος- όλα τα υπόλοιπα μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό.

Η μεγάλη διαφορά βρίσκεται στον κινητήρα, όπου αντί του πανάκριβου τετρακύλιδρου V με τα 1.300 κυβικά βρίσκουμε ένα δικύλινδρο 650cc, ο οποίος παράγει γύρω στους 60 ίππους, αν και κάποια φυλλάδια αναφέρουν 70.
Πρόκειται για έναν κινητήρα με 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής και 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο, με τροφοδοσία ψεκασμού της Marelli και αναρτήσεις της Kayaba, καθόλου άσχημα πρέπει να παραδεχτούμε. Ένα τμήμα του συστήματος ανάφλεξης προέρχεται από τη Ducati ενώ η τελική μετάδοση δεν είναι με άξονα, αλλά με αλυσίδα.
Αν το σύνολο δουλεύει σωστά, τότε πράγματι έχουν ταλέντο οι Κινέζοι μηχανικοί, και κρίμα που προτιμούν τα «σκονάκια» από την αυθεντική δημιουργία. Η μοτοσυκλέτα δηλώνεται με βάρος 200 κιλών και κυλά πάνω σε τροχούς 17 ιντσών.
Πωλείται ήδη κανονικά και στην Πολωνία υπό το εμπορικό όνομα Junak, της ιστορικής εγχώριας κατασκευάστριας δικύκλων. Όσο για την τιμή της; Στις περίπου 5.000 ευρώ σε κάνει να ξεχνάς τις όποιες ενδεχόμενες ατέλειες. Αυτό κι αν είναι «φτηνό»…



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση