GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τον Οκτώβριο το Nook της Barnes & Noble διασχίζει τον Ατλαντικό

Μετά από αλληλοσυγκρουόμενες διαδόσεις και φήμες, η μεγαλύτερη αλυσίδα βιβλιοπωλείων στις ΗΠΑ και κυριότερος ανταγωνιστής του Amazon,...

Μετά από αλληλοσυγκρουόμενες διαδόσεις και φήμες, η μεγαλύτερη αλυσίδα βιβλιοπωλείων στις ΗΠΑ και κυριότερος ανταγωνιστής του Amazon, η Barnes & Noble, ανακοίνωσε στις 20 Αυγούστου ότι αρχίζει τη λειτουργία του ηλεκτρονικού της βιβλιοπωλείου και την πώληση των συσκευών Nook στη Μ. Βρετανία, στα μέσα Οκτωβρίου, από τη διεύθυνση www.nook.co.uk.
Οι πρώτες συσκευές που θα διατεθούν θα είναι oι «βραβευμένοι» ηλεκτρονικοί αναγνώστες της Nook Simple Touch και Nook Simple Touch with GlowLight (Nook Simple Touch με ενσωματωμένο φωτισμό, για διάβασμα και τη νύχτα), και θα ακολουθήσει το tablet PC Nook Tablet. Για το Nook Tablet θα είναι διαθέσιμο επίσης και το ιδιόκτητο κατάστημα εφαρμογών Android της Barnes & Noble, ενώ μέσω του ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου θα διατίθενται 2,5 εκ. τίτλοι e-books, ψηφιακών εφημερίδων και περιοδικών στα αγγλικά. Είναι η πρώτη φορά που η Barnes & Noble θα διαθέσει τα e-books και τις συσκευές της εκτός των ΗΠΑ.
Στην ανακοίνωση της εταιρείας, που περιλαμβάνει 1.300 «φυσικά» σημεία πώλησης βιβλίων στις ΗΠΑ, αναφέρεται ότι θα επιδιωχθεί η συνεργασία και με βρετανικά, φυσικά και online βιβλιοπωλεία (οι διαπραγματεύσεις στην αρχή της χρονιάς αφορούσαν την αλυσίδα Waterstones, η οποία όμως συμφώνησε τελικά με την Amazon).
Την άνοιξη που μας πέρασε, η Microsoft ανακοίνωσε τη συμμετοχή της με 300 εκ. δολάρια στο νέο εταιρικό σχήμα για την ανάπτυξη και αξιοποίηση του Nook.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση