GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Social Μήδεια: To internet γεννά και σκοτώνει τον έρωτα;

Τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά με την είσοδο της τεχνολογίας στη ζωή μας...

Τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά με την είσοδο της τεχνολογίας στη ζωή μας...με αποτέλεσμα κάπου να χάνουμε το νόημα.
Τι αποκαλύπτουν οι νέες έρευνες γύρω από τον έρωτα και τη συμβολή των social media ή αλλιώς μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε αυτόν; Το φλερτ πια ξεκινά ευκολότερα μέσω facebook ή ακόμη και twitter. Η ατάκα πλέον δεν είναι: Θες να μου δώσεις το τηλέφωνό σου, αλλά ... έχεις facebook; Μάλιστα πολλοί έρωτες ή αποκαλούμενοι έρωτες ξεκινούν εντελώς διαδικτυακά, χωρίς κάν να προηγηθεί κάποια γνωριμία από κοντά. Επιπλέον, σχεδόν τέσσερις στις πέντε γυναίκες και τρεις στους πέντε άνδρες θεωρούν ότι τα sms, το Facebook και άλλα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης κάνουν τα νέα ζευγάρια να επισπεύδουν την ερωτική επαφή. Ωστόσο, μόλις των 38% των γυναικών απάντησαν ότι συνευρέθηκαν ερωτικά με κάποιον νωρίτερα απ΄ό,τι θα έκαναν λόγω ιντερνετικής οικειότητας, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των 1.200 γυναικών και ανδρών σε έρευνα των περιοδικών Shape και Men's Fitness.
Τα smart phones και τα laptop είναι τα νέα μέσα συνεχούς φλερτ, ελέγχου και διατήρησης επαφής με το αντικείμενο του πόθου μας, συχνά οδηγούν σε εμμονές, με σχεδόν το 80% των γυναικών και το 58% των ανδρών να απαντούν ότι τα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οδηγούν γρηγορότερα στην ερωτική επαφή. Τα γραπτά μηνύματα είναι ο υπ΄αριθμόν ένα τρόπος με τον οποίο διατηρούν επαφή οι εραστές. Οι άνδρες στέλνουν γραπτά μηνύματα 39% συχνότερα απ΄ό,τι τηλεφωνούν, ενώ οι γυναίκες 150% συχνότερα. Ακόμη και πριν ξεκινήσει η σχέση, το 70% των γυναικών και το 63% των ανδρών χρησιμοποιούν το Google και άλλους διαδυκτιακούς μηχανισμούς για να ερευνήσουν τον συγκεκριμένο άνθρωπο που τους ενδιαφέρει. Το 65% από αυτούς που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι τους ζήτησαν σε ραντεβού μέσω μηνύματος και το 49% μέσω Facebook.
Οταν ξεκινήσει η σχέση, το 72% των γυναικών απάντησαν ότι ψάχνουν τις πρώην αγαπημένες του συντρόφου τους μέσα από το Facebook, ενώ ακόμα και κατά τη διάρκεια της σχέσης κάποιοι δεν μπορούν να αποχωριστούν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές. Πολλοί δε είναι αυτοί που επιχείρησαν και κατάφεραν ακόμη να υποκλέψουν τους λογαριασμούς των συντρόφων τους προκειμένου να μάθουν αν έπαιζαν με άλλους στο facebook! Tο 5% όσων ρωτήθηκαν απάντησαν ότι κοιτάνε να δουν ποιός τους καλεί και το 1% σηκώνουν το τηλέφωνο ακόμη και κατά τη διάρκεια του σεξ. (Τραγικό;) Και όταν η σχέση τελειώνει ο νέος τρόπος χωρισμού θέλει να γίνεται πάλι μέσω κινητού ή ακόμη και facebook! Aρκετά μεγάλο ποσοστό, το 43% των γυναικών και το 27% των ανδρών απάντησαν ότι έλαβαν μήνυμα του τύπου 'δεν φταις εσύ, εγώ φταίω' , 'ας μείνουμε για λίγο μόνοι', 'δεν ξέρω αν είμαι σε φάση για σχέση', 'μη με ξαναενοχλήσεις'. Η υπερέκθεση στα social media και οι δυνατότητες ελέγχου έχουν κάνει τους ανθρώπους να βυθίζονται στη ζήλεια και το άγχος. Η μαγεία του φλερτ εξαφανίζεται και δίνεται μεγαλύτερη βάση στο τι κάνει ο καθένας σο προφίλ του και τι δείχνει η διαδικτυακή του εικόνα, αντί να ενδιαφερόμαστε για την face 2 face επαφή και την πραγματική ανθρώπινη επικοινωνία.

Πηγή: Queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση