GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το «έγκριτο» Spiegel, οι Υδραίοι φοροφυγάδες και η Αλήθεια

Για να μην παρεξηγηθώ, θεωρώ πως όλοι οι πολίτες οφείλουν να πληρώνουν αδιαμαρτύρητα τους φόρους που τους αναλογούν ακόμη κι αν αυ...

Για να μην παρεξηγηθώ, θεωρώ πως όλοι οι πολίτες οφείλουν να πληρώνουν αδιαμαρτύρητα τους φόρους που τους αναλογούν ακόμη κι αν αυτοί είναι άδικοι και όλοι γνωρίζουμε πως οι φόροι είναι άδικοι, αφού όπως είχε πει και ο Σιδηρούς Καγκελάριος της Γερμανίας Μπίσμαρκ: « οι νόμοι είναι σαν τα λουκάνικα, καλύτερα να μην ξέρει ο λαός πως …….
γίνονται».
Το έγκριτο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, που χθες είχε σαν κύριο τίτλο την είδηση από το επεισόδιο με τον εστιάτορα της Υδρας, το Δεκέμβριο του 1997, με τίτλο “πάνω τα κέρδη, έξω οι θέσεις εργασίας” σχολίαζε το φαινόμενο της επιβράβευσης από το χρηματιστήριο της καταστροφής θέσεων εργασίας, μέσω μιας νέας γενιάς διευθυντικών στελεχών. «Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ευρωπαϊκών εταιρειών» έγραφε, «που μόλις ανακοινώθηκαν μαζικές απολύσεις, οι μετοχές των εταιρειών εκτινάχθηκαν στα ύψη. Πολλοί επιχειρηματίες έχουν ανακαλύψει τη συνταγή του πλούτου. Η μαγική συνταγή είναι: Καπιταλισμός χωρίς εργασία συν καπιταλισμός χωρίς φορολογία. Ηδη  μεγάλες υπερεθνικές επιχειρήσεις, όπως η Siemens ή η BMW, δεν πληρώνουν πια στο εσωτερικό της χώρας φόρους. . Είναι πλέον σίγουρο, ότι στο άμεσο μέλλον φόρους θα πληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι, αυτοί που έχουν εργασία, και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν την πολυτέλεια να απειλήσουν με μεταφορά της έδρας τους σε Κίνα, Ινδία ή άλλη χώρα “Ευκαιρίας”. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος αποδυνάμωσης του κράτους, με άλλοθι τη μείωση του “Κόστους Λειτουργίας”».
Το ίδιο περιοδικό, πριν επτά μήνες,  εκτιμούσε τη φοροδιαφυγή στη Γερμανία γύρω στα 75 δις ευρώ!
Το περιοδικό αγνοεί ότι αυτά που συμβαίνουν στη Γερμανία λόγω της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, συνέβαιναν πάντοτε στην Ελλάδα από την ημέρα της δημιουργίας του Νεοελληνικού κράτους γι αυτό και η αντίδραση των πολιτών που συνεχίζουν να συμπεριφέρονται όπως την εποχή των φορεοεισπρακτόρων του Βυζαντινού και αργότερα του Οθωμανικού κράτους.
Το 1968, επί χούντας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο Σταύρος Νιάρχος είχε πληρώσει 1750 δραχμές φόρο προς το ελληνικό κράτος. Δυο χρόνια αργότερα, εγώ, σαν εργαζόμενος φοιτητής είχα πληρώσει τα τετραπλάσια! Τότε και τώρα, οι πολίτες του Περιστερίου πληρώνουν περισσότερος φόρους από όλους τους πολίτες του Ψυχικού, της Πολιτείας και της Εκάλης μαζί.
Το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό αλλά παγκόσμιο. Πριν δυο χρόνια, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο αμερικανός Μπάφετ, είχε δηλώσει δημόσια ότι η γραμματέας του πληρώνει περισσότερους φόρους απ’ τον ίδιο και επειδή αυτό δεν είναι αρκετό, έρχεται ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ρόμνεϊ, ο Πολ Ράϊαν και δηλώνει πως θα μειώσει ακόμη περισσότερο τους φόρους των πλουσίων καταργώντας ή μειώνοντας παράλληλα τα κοινωνικά επιδόματα.
Το περιοδικό, οι οικονομολόγοι της έδρας και του γραφείου και τα παπαγαλάκια της Δημοσιογραφίας, αγνοούν, ή καμώνονται πως αγνοούν, αυτό που ξέρουν οι άνθρωποι της πιάτσας και οι πραγματικοί οικονομολόγοι της αγοράς οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί. Πως δηλαδή, οι διαφυγόντες φόροι του υδραυλικού, του ηλεκτρολόγου και του μικρομαγαζάτορα πέφτουν πάλι στην ελληνική αγορά , ενώ οι διαφυγόντες φόροι των μεγαλοεπιχειρηματιών, επενδύονται σε ακίνητα στο Λονδίνο, σε έργα τέχνης, σε πολυτελή αγαθά εισαγωγής ή χάνονται κάπου εκεί στο Τρίγωνο των Βερμούδων σε υπεράκτιες εταιρείες.

1 σχόλιο

  1. Βίντεο: Ο δήμαρχος Ύδρας καλύπτει τα ΠΑΣΟΚικά λαμόγια..

    Να μη δίνουμε τόση αξία στο μεμονομένο γεγονός όπου πρωτοστάτησαν οι ΠΑΣΟΚοι όπως ο καταδικασθείς που έπαιρνε 2 μισθούς
    - ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ -
    μας ζητάει ο Δήμαρχος Ύδρας προκειμένου να βγάλει λάδι τα λαμόγια που έφτασαν στο σημείο να πολιορκήσουν και να κόψουν το ρεύμα στο Αστυνομικό Τμήμα!! ....Θαυμάστε τον:


    ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ "ΧΘΕΣ..
    Αν ήμουνα κυβέρνηση , θα είχα στείλει από ΧΘΕΣ μια διμοιρία από υπαλλήλους του ΣΔΟΕ στην Ύδρα.
    Η εντολή που θα είχαν θα ήταν να ξεσκονίσουν τα πάντα.Όταν λέμε τα πάντα το ΕΝΝΟΟΥΜΕ.

    Έτσι θα έδινες την εντύπωση ότι ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ και ότι τα ΛΑΜΟΓΙΑ επιτέλους θα βρουν το μάστορα τους.
    Μην αρχίσουν να μου γράφουν από κάτω για"διεφθαρμένους πολιτικούς","καλά κάνουν και φοροδιαφεύγουν", "εσάς τι σας νοιάζει που φοροδιαφεύγουν"κ.λ.π ΠΑΠΑΡΙΕΣ.

    - Γάμω το κέρατο μου ,έχω βαρεθεί να βάζω την πανάκριβη βενζίνη και να με ρωτάει ο βενζινάς,"θέλετε απόδειξη?
    - Έχω βαρεθεί να φωνάζω τον υδραυλικό να μου αλλάξει την βρύση και να μου λέει ότι κοστίζει 50 ευρώ,όταν δε του ζητάω απόδειξη να μου λέει ότι θα κοστίσει κάτι παραπάνω.
    - Έχω σιχαθεί να πηγαίνω στον ιατρό και να μου λέει ότι του τελείωσαν οι αποδείξεις.

    Άν εσάς δεν σας ΑΗΔΙΑΖΟΥΝ αυτά τα συμβάντα τότε είσαστε μέρος του προβλήματος και δυστυχώς δεν υπάρχει σωτηρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση