GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Στόχος η μείωση του ελλείμματος κατά 1% μέσα στο 2012»

Ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, διαβεβαίωσε ότι στόχος είναι η λήψη τέτοιων μέτρων, ώστε το δημοσιονομικό έλλειμμα εντός του 2012...

Ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, διαβεβαίωσε ότι στόχος είναι η λήψη τέτοιων μέτρων, ώστε το δημοσιονομικό έλλειμμα εντός του 2012 να μειωθεί κατά 1% και να πέσει στο 3,5%. Για το 2013 προέβλεψε ότι το έλλειμμα θα είναι αυξημένο σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις.
Ο Κύπριος υπουργός διαβεβαίωσε, ότι δεν θα υπάρξει στάση πληρωμών και πρόσθεσε ότι το κράτος συνεχίζει να διαχειρίζεται τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του.
Ο, κ. Σιαρλή επισήμανε ότι με τον τρόπο που έχει εργαστεί η κυβέρνηση φαίνεται να υπάρχει αρκετή εμπιστοσύνη, ώστε οι τράπεζες να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση.
Ανέφερε, ενδεικτικά, ότι τον Αύγουστο διευθετήθηκαν, χωρίς κανένα πρόβλημα, βραχυπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις ύψους 450 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ, εντός του Σεπτεμβρίου θα τακτοποιηθούν πληρωμές 380 εκατομμυρίων ευρώ. Και πρόσθεσε ότι έγιναν διευθετήσεις για να αντιμετωπιστούν και οι υποχρεώσεις του Οκτωβρίου.
«Ο προγραμματισμός μας είναι τέτοιος που μας αφήνει πλήρως ικανοποιημένους και μας δίδει την ευχέρεια να διαχειρισθούμε τα δημοσιονομικά μας προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.
Για την κάθοδο της τρόικας στην Κύπρο, ο κ. Σιαρλή είπε ότι οι επαφές θα γίνουν μετά τις 17 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση