GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουλάχιστον 10 λίβυοι αστυνομικοί τα θύματα στη Βεγγάζη

Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή πρεσβευτή της Λιβύης στον ΟΗΕ, Ιμπραχίμ Νταμπάσι, τουλάχιστον δέκα πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλεία...

Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή πρεσβευτή της Λιβύης στον ΟΗΕ, Ιμπραχίμ Νταμπάσι, τουλάχιστον δέκα πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν την Τρίτη προσπαθώντας να προστατεύσουν το κτίριο του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη.
«Υπάρχουν γύρω στα δέκα θύματα στις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας» είπε ο Νταμπάσι στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ορισμένοι αστυνομικοί «σκοτώθηκαν στην αρχή της επίθεσης».
Επιπλέον, ο Λίβυος διπλωμάτης επανέλαβε τη δέσμευση των αρχών, να συλλάβουν και να δικάσουν όσους ευθύνονται για την επίθεση.
«Υποθέτω ότι ορισμένοι είναι ήδη στη φυλακή» συμπλήρωσε και παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση της Λιβύης ορισμένες φορές δεν ασκεί εξουσία σε όλη την έκταση της χώρας.
Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Τζέφρι Φέλτμαν ενημέρωσε επίσης το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι «υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες σκοτώθηκαν Λίβυοι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας», εκτός από τον Αμερικανό πρεσβευτή και τους τρεις υπαλλήλους του προξενείου. Ο Φέλτμαν δεν έδωσε ακριβή αριθμό των θυμάτων, ούτε περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο Νταμπάσι αναφερόμενος στον θάνατο του Κρίστοφερ Στίβενς, τον χαρακτήρισε «αληθινό φίλο της Λιβύης, ο θάνατος του οποίου συνιστά μεγάλη απώλεια για τον λιβυκό λαό» και πρόσθεσε «Στάθηκε πάντα στο πλευρό μας όταν αντιμετωπίζαμε τους φόνους και τις καταστροφές κατά τη διακυβέρνηση του τυράννου (Μουάμαρ Καντάφι)».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση