GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισραήλ: 1.500 θέσεις εργασίας κινδυνεύουν στην εφημερίδα Μααρίβ

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία την Πέμπτη στο Τελ Αβίβ   Οι εργαζόμενοι στην ισραηλινή εφημερίδα Maariv ανακοίνωσαν σήμε...

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία την Πέμπτη στο Τελ Αβίβ
 
Οι εργαζόμενοι στην ισραηλινή εφημερίδα Maariv ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα απεργήσουν την επόμενη εβδομάδα για να διαμαρτυρηθούν για την αβεβαιότητα που περιβάλλει τις δουλειές τους μετά την οριστικοποίηση της πώλησης της εφημερίδας.
Μαζί με συναδέλφους τους άλλων μέσων ενημέρωσης και κάποιους βουλευτές, οι εργαζόμενοι στη Μααρίβ πραγματοποίησαν πορεία χθες Πέμπτη στο Τελ Αβίβ, αφού ο κύριος μέτοχος της εφημερίδας, ο Νόχι Ντάνκνερ, ολοκλήρωσε τις διαδικασίεςπώλησής της στον δισεκατομμυριούχο Σλόμο Μπεν-Ζβι, εκδότη της συντηρητικής εφημέριδας Makor Rishon.
Περίπου 1.500 από τους 2.000 εργαζόμενους της εφημερίδας ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας της πώλησης, ενώ είναι επίσης αβέβαιο αν θα λάβουν την πλήρη αποζημίωση την οποία δικαιούνται, καθώς η οικονομική κατάσταση τόσο του Ντάνκνερ όσο και της εφημερίδας είναι ιδιαίτερα άσχημη.
«Δεν θα σιωπήσουμε μέχρι να πάρουμε αυτά που μας χρωστάνε», γράφει η εφημερίδα σήμερα στην πρώτη της σελίδα. Ο Ντάνκνερ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει το πλήρες ποσό των αποζημιώσεων. Εξάλλου χθες Πέμπτη, η εφημερίδα ανακοίνωσε ότι έχει χρέος 408 εκατομμύρια σέκελ (80,3 εκατομμύρια ευρώ), τα 99,5 εκατομμύρια σέκελ από τα οποία οφείλονται στους εργαζόμενους.
Η Μααρίβ άρχισε να εκδίδεται το 1948 από μια ομάδα δημοσιογράφων που έφυγαν από την εφημερίδα Γεντιότ Αχρονότ. Αν και στο παρελθόν ήταν η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στο Ισραήλ, αυτή τη στιγμή είναι η τρίτη μεγαλύτερη στη χώρα με την κυκλοφορία της να είναι σημαντικά μικρότερη από αυτή της Γεντιότ Αχρονότ και της Ισραέλ Χαγιόμ, που διανέμεται δωρεάν και η οποία ανήκει στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Σέλντον Αντελσον.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση