GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για 1,5 ώρα τα αεροπλάνα πάνω από την Ελλάδα πετούσαν με τα αποθέματα καυσίμων

Επί 1,5 τουλάχιστον ώρα σε κανένα αεροδρόμιο της Ελλάδας δεν μπορούσε να εκτελεστεί καμία προσγείωση ούτε βέβαια και απογείωση. Η επικ...

Επί 1,5 τουλάχιστον ώρα σε κανένα αεροδρόμιο της Ελλάδας δεν μπορούσε να εκτελεστεί καμία προσγείωση ούτε βέβαια και απογείωση.
Η επικοινωνία που υπήρχε με τους τους κυβερνήτες αεροσκαφών ήταν ασύρματη, με βάση τις διεθνείς οδηγίες διαχείρισης κρίσης.Οι πιλότοι πετούσαν πάνω από την Ελλάδα, λόγω του αποθέματος καυσίμων, περιμένοντας πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα, με συνέπεια να δημιουργηθεί σχετικό ”μποτιλιάρισμα” στον αέρα…
Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει μέσα στην Υ.Π.Α, το πρόβλημα ήταν πτώση τάσης της ΔΕΗ στα κεντρικά τεχνικά της Υ.Π.Α στο Ελληνικό που σημειώθηκε στις 12.51 το μεσημέρι.
Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά ”ήταν τυφλό το FIR”, ώσπου να αρχίσει η σταδιακή αποκατάσταση του προβλήματος γύρω στις 14.10.
Ευτυχώς δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα, ούτε χρειάστηκε να κατευθυνθούν τα αεροσκάφη που ήταν στον αέρα σε κοντινά αεροδρόμια του εξωτερικού.
Όπως έγινε αργότερα γνωστό διετάχθη σύσταση επιτροπής από εμπειρογνώμονες της Υ.Π.Α και της κατασκευάστριας εταιρείας του συστήματος ελέγχου και της ΔΕΗ.

1 σχόλιο

  1. χωρα υπο πληρη διαλυση

    οι εργαζομενοι ειναι οι τελευταιοι που φταινε

    αντε γεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση