GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Κενό» 20 δις στον προϋπολογισμό βλέπει το Spiegel

H Ελλάδα αντιμετωπίζει «αστοχία» προϋπολογισμού της τάξης των 20 δισ. ευρώ για να ικανοποιήσει τους όρους της διεθνούς βοήθειας που ...


H Ελλάδα αντιμετωπίζει «αστοχία» προϋπολογισμού της τάξης των 20 δισ. ευρώ για να ικανοποιήσει τους όρους της διεθνούς βοήθειας που έλαβε, ποσό διπλάσιο των προηγούμενων εκτιμήσεων, διαπιστώνει η τρόικα σύμφωνα με το Der Spiegel.
Επικαλούμενο τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της τρόικα το περιοδικό σημειώνει ότι θα πρέπει να κλείσει το κενό προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση.
Όπως σημειώνεται ευρωπαίοι αξιωματούχοι παραδέχθηκα ότι το πακέτο σωτηρίας των 173 δισ. είναι ήδη «άσχημα εκτροχιασμένο». Η Ελλάδα περιμένει από τον Ιούνιο για τη δόση των 31 δισ. ευρώ σε μια περίοδο που η ύφεση βαθαίνει και κρατά περισσότερο από τις προβλέψεις.
Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Αντώνης Σαμαράς ρώτησε σε αρκετές περιπτώσεις αν οι δανειστές –περιλαμβανομένης της ΕΚΤ- είναι πρόθυμοι να διαγράψουν μέρος τους χρέους, δεν αναφέρει, όμως, τις πηγές αυτής της πληροφορίας.
Εν τω μεταξύ ξέσπασε διαμάχη μεταξύ Γερμανίας και Κομισιόν για το πότε θα αποφασιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης. Ενώ η Κομισιόν θέλει να υπάρξει απόφαση στα μέσα Οκτωβρίου, το Βερολίνο εκτιμά ότι αξιόπιστα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα τον Νοέμβριο (το νωρίτερο), σύμφωνα με το Der Spiegel.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση