GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από 25/9 η καταβολή της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης

Εκτενή αναφορά στο νέο μοντέλο γεωργίας που κατά κύριο λόγο θα πρέπει να στηρίζεται στην ονομασία προέλευσης των αγροτικών προϊό...


Εκτενή αναφορά στο νέο μοντέλο γεωργίας που κατά κύριο λόγο θα πρέπει να στηρίζεται στην ονομασία προέλευσης των αγροτικών προϊόντων χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θανάσης Τσαυτάρης, κατά τη διάρκεια του φόρουμ πολιτών που διοργάνωσε χθες το βράδυ στη Δράμα το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα με θέμα: «Περιφερειακές πολιτικές και πολιτικές συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέναντι στην οικονομική κρίση».
Ο κ. Τσαυτάρης ανακοίνωσε, από τη Δράμα, ότι την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η καταβολή της επιστροφής, σε όλους τους αγρότες, του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε την ανάγκη εξειδίκευσης της ελληνικής γεωργίας επισημαίνοντας ότι μόνο έτσι μπορεί να γίνει ανταγωνιστική, παράγοντας προϊόντα που πιθανόν να μην είμαι φθηνά αλλά θα διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων αγροτικών προϊόντων που παράγονται σε ευρωπαϊκές ή άλλες χώρες, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα ότι οι Έλληνες γεωργοί θα μπορούν να παράγουν σιτάρι με χαμηλή γλουτένη που θα απευθύνεται σε όσους έχουν ζαχαρώδη διαβήτη, αλλά και αγροτικά προϊόντα όπως ποικιλίες φρούτων και λαχανικών που θα απευθύνονται σε καταναλωτές με καρδιοαγγειακές παθήσεις.
Ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, που ήταν ένας εκ των ομιλητών του φόρουμ πολιτών, αναφέρθηκε στο μέλλον των αγροτικών συνεταιρισμών επισημαίνοντας ότι, οι συνεταιρισμοί στην Ελλάδα έχουν αποτύχει με τη σημερινή μορφή τους, οπότε κρίνεται απαραίτητη η αναδιοργάνωσή τους, πάνω σε νέα βάση, με μια νέα δομή ικανή να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των νέων αγροτών.
Νωρίτερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θεμελίωσε το νέο Κέντρο Σίτισης της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας που ανεγείρεται πλησίον του ιερού ναού της Αγίας Τριάδας. Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος ο οποίος είπε ότι το Κέντρο θα λειτουργεί ως ένα καθημερινό τραπέζι αγάπης στο οποίο θα σιτίζονται εμπερίστατοι και μοναχικοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό.

2 σχόλια

  1. Καταρρέει η κυβέρνηση μέσα στις επόμενες μέρες.Τα μέτρα που δεν τολμούν να ανακοινώσουν είναι το τέλος των τριών κομμάτων ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ).
    Ο κόσμος θα βγει στους δρόμους την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, θα γεμίσουν οι πλατείες και οι διαδηλώσεις θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας.
    Είπαν ψέματα στους Έλληνες και τώρα θα πληρώσουν για τις ψευτιές τους. Η ψήφιση των μέτρων θα εκτοξεύσει την Χ.Α στο 25% και τους ΑΝΕΛ στο 20%. Θα γίνει σεισμός στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ας πτωχεύσουμε ανδρείκεια, παρά ταπεινωμένοι και σκλάβοι για 20 χρόνια. Θα βρεθούν παλικάρια που θα καταψηφίσουν τα μέτρα και θα ρίξουν τους ανίκανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. « Αν ος Μιχαλολιάκος και οι μαυροφορεμένοι της
    Χρυσή Αυγής είναι τα -SS-

    τότε ο Τσίπρας και τα παρδαλά στίφη του
    είναι τα - SA- της Βαϊμάρης ».

    χαχαχα.....του κώλου φυσικα
    και τα δύο πρωκτικά αποβράσματα.

    και οι ΑΕροψεκασμένοι
    τα κατεψυγμένα ...λαχανικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση