GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κον-Μπεντίτ: «Σε 30 χρόνια καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα είναι στο G 8»

Η έννοια της εθνικής κυριαρχίας έχει αντικατασταθεί από τις αγορές, αναφέρει   Καταστροφική για το ευρωπαϊκό όραμα γενικά, αλλά...

Η έννοια της εθνικής κυριαρχίας έχει αντικατασταθεί από τις αγορές, αναφέρει
 
Καταστροφική για το ευρωπαϊκό όραμα γενικά, αλλά και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ειδικότερα, μη εξαιρουμένης της ίδιας της Γερμανίας, θεωρεί την πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται από τη γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.
Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais, ο επικεφαλής των Πρασίνων του Ευρωκοινοβουλίου, υποστήριξε ότι η έννοια της «εθνικής κυριαρχίας δεν υπάρχει, είναι μία απάτη, κυρίαρχη είναι η αγορά».
«Σε 30 χρόνια καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα είναι μέλος του G-8, θα είναι οι αμερικανοί και οι κινέζοι αυτοί που θα αποφασίζουν πώς θα είναι θα η ζωή στη Βαρκελώνη ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος (της Ευρώπης) γιατί ούτε οι Γερμανοί θα έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο «Κόκκινος Ντάνι», πολιτικός γερμανικής καταγωγής, συντάσσεται με αυτούς που θεωρούν ότι η πολιτική λιτότητας της κυρίας Μέρκελ θα φέρει την Ευρώπη σε σημείο «οικονομικής και πολιτικής καταστροφής». Για να αποδεχθούν οι ευρωπαίοι πολίτες το δημοσιονομικό σύμφωνο, η γερμανική κοινωνία, κατά τον Κον-Μπεντίτ, πρέπει από την πλευρά της να αποδεχθεί η ίδια το παράλληλο αίτημα για ανάπτυξη που έχει διατυπωθεί από κάποια κράτη-μέλη.
Ο επικεφαλής των Πρασίνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θεωρεί τέλος αναγκαία την εκπροσώπηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα διάφορα διεθνή φόρα ως μίας οντότητας και όχι ως κατακερματισμένο συνονθύλευμα κρατών: «μόνο αν το ευρώ είχε μία μόνο φωνή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα μπορούσε να επιβάλει τους κανόνες του», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Σχόλια αναγνωστών (0)

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση