GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις αφγανικές αρχές 3.100 κρατούμενοι αμερικανικής φυλακής...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν περισσότερους από 3.100 κρατούμενους της φυλακής του Μπαγκράμ στις αφγανικές αρχές παράλληλα με τη μεταβίβασ...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν περισσότερους από 3.100 κρατούμενους της φυλακής του Μπαγκράμ στις αφγανικές αρχές παράλληλα με τη μεταβίβαση στην Καμπούλ του ελέγχου της φυλακής αυτής, η οποία συστάθηκε πριν από δέκα χρόνια από τις αμερικανικές δυνάμεις, ανακοίνωσε σήμερα ανώτατος αξιωματούχος της αφγανικής αστυνομίας.
«Σήμερα 3.182 κρατούμενοι παραδόθηκαν στην στρατιωτική αστυνομία», δήλωσε στη διάρκεια επίσημης τελετής στη φυλακή ο Σαφιουλάχ Σάφι, διοικητής των αστυνομικών δυνάμεων του στρατού του Αφγανιστάν.
Η φυλακή βρίσκεται δίπλα στην τεράστια στρατιωτική βάση Μπαγκράμ, περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια της Καμπούλ. Η φυλακή στην οποία κρατούνται Ταλιμπάν ή μέλη της αλ Κάιντα είναι εδώ και δέκα χρόνια το σύμβολο της αμερικανικής κατοχής για πολλούς Αφγανούς.
Οι διαπραγματεύσεις για την παράδοση της φυλακής άρχισαν τον Ιανουάριο ανάμεσα στις ΗΠΑ και την αφγανική κυβέρνηση. Η Καμπούλ είχε επισημάνει πως η παράδοσή της αποτελεί έναν από τους όρους για την υπογραφή συμφωνίας μακροπρόθεσμης στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στο Αφγανιστάν και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία στις 9 Μαρτίου και οι αμερικανικές δυνάμεις έπρεπε να παραδώσουν μέχρι χθες 10 Σεπτεμβρίου τους κρατούμενους της φυλακής στις αφγανικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση