GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι βουλευτές που περιλαμβάνονται στη λίστα των «32»

Στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές αποστέλλεται ο φάκελος που έχει καταρτίσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σχετικά με πολ...


Στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές αποστέλλεται ο φάκελος που έχει καταρτίσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σχετικά με πολιτικά πρόσωπα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οικονομικού χαρακτήρα αδικήματα.
Η διακομματική επιτροπή της Βουλής στην οποία συμμετέχουν και τρεις ανώτατοι δικαστές, κατίρτησε λίστα με περίπου τριάντα ονόματα πολιτικών στελεχών, οι οποίοι, αφού ερευνήθηκαν από ορκωτούς λογιστές οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» που είχαν υποβάλει τα προηγούμενα χρόνια, κλήθηκαν κατόπιν να εξηγήσουν την προέλευση των χρημάτων που είχαν μεταφέρει στο εξωτερικό.
Οι περισσότεροι σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» δικαιολόγησαν τις καταθέσεις και μόνο σε τέσσερις περιπτώσεις υπήρξε αποστολή της υπόθεσης στην Εισαγγελία.
Από αυτές γνωστοποιήθηκε η υπόθεση του συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρου Κούβελου ο οποίος φέρεται να μην είχε δηλώσει μεταφορά 1 εκατ. δολαρίων στο Λονδίνο για τα οποία επιμένει ότι ήταν στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας του. Η υπόθεση επανήλθε στην Βουλή με άρση της ασυλίας της κυρίας Μπακογιάννη.
Επίσης, στη Δικαιοσύνη εστάλησαν υποθέσεις που αφορούσαν τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο, τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Σπήλιο Λιβανό και τον συνεργαζόμενο το ΚΚΕ πρώην ευρωβουλευτή Κώστα Δρούτσα.
Δικαιολογημένη θεωρήθηκε η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό αφού καλύπτονταν από το πόθεν έσχες και είχαν δηλωθεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, όπως και τις συζύγους των πρώην υπουργών κυρίων Γιώργου Αλογοσκούφη (Δικαία Αγαπητίδου), Θοδωρή Ρουσόπουλου (Μάρα Ζαχαρέα) αλλά και του Παναγιώτη Μελά των Ανεξάρτητων Ελλήνων όπως και της βουλευτού της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου.
Με επίκληση την κάλυψη οικογενειακών αναγκών όπως πληρωμή νοσηλίων και σπουδές τέκνων δικαιολόγησαν τις εκροές στο εξωτερικό οι κυρίες Μίνα Παπαθεοδώρου σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη, και Μερόπη Ορφανού σύζυγος του Γιώργου Ορφανού όπως και ο πρώην βουλευτής Γιώργος Τρυφωνίδης και ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομμάτης.
Επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό επικαλέστηκαν ο σύζυγος της πρώην βουλευτού Βίβιαν Μπούζαλη και η Μαρί Δασκαλαντωνάκη, σύζυγος του πρώην υφυπουργού Νίκου Σηφουνάκη.
Για κάλυψη δανείων επίσης, εξήγησαν ότι μετέφεραν χρήματα η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη, ο ευρωβουλευτής Άκης Γεροντόπουλος, η πρώην βουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ, η πρώην πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη και ο πρώην υπουργός Απόστολος Κράτσας.
Τέλος, απηλλάγησαν γιατί κρίθηκε ότι δεν ήταν υπόχρεοι να τα δηλώσουν, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Έλενα Κουντουρά και οι πρώην βουλευτές κ.κ. Δημήτρης Πιπεργιάς, Στέλιος Ματζαπετάκης και Νίκος Κόρτσαρης.
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε παραδεχθεί πως στα χέρια του ΣΔΟΕ βρίσκεται κατάλογος 32 βουλευτών, οι οποίοι ελέγχονται για τον πλουτισμό τους.
«Κατά το χρονικό αυτό διάστημα ελέγχονται (και οι έλεγχοι αυτοί είναι σε εξέλιξη) 32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων», είχε σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλη.
«Στο πλαίσιο της αποστολής του το ΣΔΟΕ διενεργεί, μεταξύ άλλων, και ελέγχους για το «πόθεν έσχες», οι οποίοι έχουν ως στόχο την αποκάλυψη και την πάταξη των κρουσμάτων διαφθοράς και συναλλαγής σε κάθε επίπεδο εξουσίας και όχι μόνο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών.

2 σχόλια

  1. ΚΑΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ,ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΑΡΑΒΑΤΩΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΑΝΤΡΑ.
    Μ'ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΝΤΑΒΕΛΗΣ, ΤΖΑ-ΤΖΑΣ, ΓΙΑΓΚΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απο αυτους να ξεκινησουν τα κρεμασμτα εξω απο το συνταγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση