GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ακριβότερο σπίτι στη Βρετανία «δικό σας» με μόλις 373 εκατ. ευρώ

Πτώση 10% παρουσιάζουν οι τιμές της αγοράς λόγω κρίσης Βλέπει το Χάιντ Παρκ και «πρόκειται περισσότερο για ένα έπαθλο παρά για μ...

Πτώση 10% παρουσιάζουν οι τιμές της αγοράς λόγω κρίσης
Βλέπει το Χάιντ Παρκ και «πρόκειται περισσότερο για ένα έπαθλο παρά για μια επένδυση», όπως είπε Λονδρέζος κτηματομεσίτης.
 
Οι τιμές των σπιτιών έχουν πέσει κατά 10% σε σχέση με το 2007 στη Βρετανία, τα δάνεια με υποθήκη έχουν παραμείνει στάσιμα ενώ οι ενοικιάσεις κατοικιών έχουν αυξηθεί κατά πολύ λόγω της ανικανότητας μιας ολόκληρης γενιάς να αποταμιεύσει χρήματα για να επενδύσει αγοράζοντας ένα ακίνητο.
Ομως οι πολυεκατομμυριούχοι και οι μεγιστάνες ζουν σε μια δική τους χώρα, όπου τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει: αυτές τις μέρες το πιο ακριβό σπίτι στην Βρετανία πωλείται για 373 εκατ. ευρώ (300 εκατομμύρια λίρες).
Η εν λόγω πολυτελής κατοικία βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου και η κομψή του πρόσοψη βλέπει το νότιο τμήμα του Χάιντ Παρκ. Το επταώροφο ακίνητο έχει συνολικό εμβαδόν 60.000 τ.μ.- λίγο μικρότερο από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου – διαθέτει 45 υπνοδωμάτια ενώ 68 παράθυρά του έχουν θέα στο πάρκο.
Όσοι θα ήθελαν να ρίξουν μια ματιά στο εσωτερικό του προς πώλησης ακίνητου μάλλον θα απογοητευτούν καθώς δεν διατίθεται στην ευρύτερη αγορά ακινήτων. Ένας συγκεκριμένος αριθμός μεσιτών έχει τη δυνατότητα να το προσφέρει σε πολύ συγκεκριμένους, επίλεκτους, αγοραστές, που μπορούν να ξοδέψουν το αστρονομικό ποσό για ένα σπίτι στο κέντρο του Λονδίνου.
Η έπαυλη είχε αρχικά χτιστεί για να στεγάσει τέσσερις οικογένειες αλλά στη συνέχεια περιήλθε στην ιδιοκτησία μίας. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ανήκε στον Ραφίκ Χαρίρι, τον δισεκατομμυριούχο κατασκευαστή και πολιτικό, πρώην πρωθυπουργό του Λιβάνου, που δολοφονήθηκε το 2005 στη Βηρυτό.
Μετά το θάνατο του το ακίνητο πέρασε στην ιδιοκτησία του σουλτάνου Μπιν Αμπντουλαζίζ, πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, χάρη στους στενούς δεσμούς που είχε με την οικογένεια Χαρίρι. Ο πρίγκιπας πέθανε τον περασμένο Οκτώβριο.
Ακόμα και αν λάβουμε υπόψη μας, ότι το ακίνητο περιλαμβάνει μία πισίνα και μια τεράστια κουζίνα, ενώ το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο, μεταξύ άλλων, με φύλλα χρυσού αξίας εκατομμύριων λιρών, η τιμή του θεωρείται άνευ προηγουμένου και επισκιάζει τις 174 εκατ. ευρώ (140 εκατομμύρια λίρες) που έδωσε ο Ρώσος Αντρέι Μποροντίν για το Park Place κοντά στο Χένλεϊ.
Ποιος λοιπόν θα αγοράσει το εν λόγω ακίνητο; Σύμφωνα με τους Βρετανούς ειδικούς στα κτηματομεσιτικά, η λίστα των πιθανών αγοραστών είναι αρκετά περιορισμένη και θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Φορμπς των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου: «Αυτός που θα το αγοράσει, θα είναι κάποιος που θα αναζητά ακίνητο σε μια από τις καλύτερες διευθύνσεις του Λονδίνου. Πρόκειται περισσότερο για ένα έπαθλο παρά για μια επένδυση.»
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση