GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυνική δήλωση Ερντογάν περί 500 κούρδων ανταρτών νεκρών ή αιχμαλώτων

Ο αριθμός αυτός είναι αποτέλεσμα της δράσης των τουρκικών δυνάμεων τον τελευταίο μήνα ΤΟύρκοι στρατιώτες πραγματοποιούν περιπολί...

Ο αριθμός αυτός είναι αποτέλεσμα της δράσης των τουρκικών δυνάμεων τον τελευταίο μήνα
ΤΟύρκοι στρατιώτες πραγματοποιούν περιπολία μέσα από ένα χωριό κοντά στο Ουλούντερε της νοτιοανατολικής Τουρκίας, στην επαρχία Σιρνάκ που συνορεύει με το Ιράκ. REUTERS/Fatih Saribas
 
ΑΓΚΥΡΑ
Πεντακόσιους κούρδους αντάρτες έχουν σκοτώσει ή αιχμαλωτίσει τον τελευταίο μήνα οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών, όπως δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζητώντας ταυτόχρονα για άλλη μια φορά από τους αντάρτες να καταθέσουν τα όπλα.
Ο Ερντογάν είπε ότι οι στρατιωτικές επιθέσεις ενάντια στο εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ), το οποίο θεωρείται από την Άγκυρα τρομοκρατική οργάνωση, θα λήξουν μόνο εφόσον οι αντάρτες σταματήσουν τον ένοπλο αγώνα. Το ΡΚΚ αγωνίζεται για ανεξαρτησία της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου υπάρχει κουρδική πλειοψηφία.
Η έκκληση του τούρκου πρωθυπουργού έρχεται σε μια εποχή ολοένα αυξανόμενης βίας μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των μαχητών του ΡΚΚ, γεγονός που ελαχιστοποιεί τις ελπίδες για μια εξεύρεση λύσης στη σύρραξη που έχει κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες άτομα από το 1984 που ξεκίνησε.
Στις τελευταίες ταραχές, άτομα που φέρονται να είναι κούρδοι αντάρτες προκάλεσαν έκρηξη σε βόμβα που βρισκόταν στο πλάι του δρόμου, στην ανατολική Τουρκία, την Κυριακή, σκοτώνοντας οκτώ αστυνομικούς αξιωματούχους. Ο στρατός δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει ξεκινήσει επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας που περιλαμβάνουν επτά μεραρχίες, δηλαδή, αρκετές χιλιάδες στρατιώτες, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, όπου οι αντάρτες διατηρούν βάσεις και από όπου πραγματοποιούν χειρουργικά χτυπήματα με μικρές ομάδες σε τουρκικούς στόχους.
Ο Ερντογάν είπε ότι περίπου 500 κούρδοι αντάρτες «έχουν καταστεί αναποτελεσματικοί» στην νοτιοανατολική Τουρκία από τα μέσα Αυγούστου, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 123 μαχητών του ΡΚΚ οι οποίοι σκοτώθηκαν πολεμώντας κοντά στα ιρακινά σύνορα την περασμένη εβδομάδα.
Νωρίτερα, ο ηγέτης ενός φιλοκουρδικού πολιτικού κόμματος είχε ζητήσει εκεχειρία και από τις δύο πλευρές και την έναρξη διαλόγου για την λήξη της εκατέρωθεν αιματοχυσίας.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση