GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουλάχιστον 50 τραυματίες σε διαδήλωση στο Ισλαμαμπάντ

Κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Ισλαμαμπάντ κατά της αντιισλαμικής ταινίας αμερικανικής παραγωγής,...

Κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Ισλαμαμπάντ κατά της αντιισλαμικής ταινίας αμερικανικής παραγωγής, τραυματίστηκαν ελαφρά τουλάχιστον 50 διαδηλωτές.
Στη διαδήλωση στην πρωτεύουσα του Πακιστάν συμμετείχαν σχεδόν 5.000 άνθρωποι, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονταν εκεί.
Διαδηλώσεις κατά της ταινίας «Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων» σημειώθηκαν και σε άλλα μέρη του Πακιστάν, με μεγαλύτερη αυτή που έλαβε χώρα στη Λαχώρη στα ανατολικά του Πακιστάν. Στη συγκεκριμένη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 4000 ενώ δεν προκλήθηκαν επεισόδια.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τον ίδιο λόγο πραγματοποιήθηκαν και στη Νιγηρία και συγκεκριμένα στην πόλη Ζάρια. Οι Νιγηριανοί διαδηλωτές έκαψαν αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες φωνάζοντας συνθήματα όπως «Θάνατος στην Αμερική» και «Θάνατος στο Ισραήλ».
Οι διαδηλωτές, οι οποίοι ανήκουν στο Ισλαμικό Κίνημα της Νιγηρίας, το οποίο είναι σιιτικό, κρατούσαν επίσης πανό με συνθήματα εχθρικά για τις ΗΠΑ και το Ισραήλ και ζητούσαν την άσκηση δίωξης στους παραγωγούς της ταινίας. Αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί για να αποτρέψουν την πρόκληση επεισοδίων.
Αντιαμερικανικές διαδηλώσεις έγιναν και σε διάφορες πόλεις με μουσουλμανικό κυρίως πληθυσμό στην περιοχή Αμπάρα, η οποία βρίσκεται 300 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Κολόμπο της Σρι Λάνκα. Λόγω των διαδηλώσεων είχαν κλείσει τράπεζες, δημόσιοι θεσμοί και καταστήματα, ενώ προβλήματα προκλήθηκαν στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση