GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΟΣΑ: Απόλυση όσων είναι πάνω από 50

Σε έκθεση του ΟΟΣΑ αναφέρεται ότι το 38% των δημοσίων υπαλλήλων της κεντρικής κυβέρνησης είναι πάνω από 50 ετών, σε σύγκριση με ...


Σε έκθεση του ΟΟΣΑ αναφέρεται ότι το 38% των δημοσίων υπαλλήλων της κεντρικής κυβέρνησης είναι πάνω από 50 ετών, σε σύγκριση με το 23%, το 2004, και ζητά την πρόωρη συνταξιοδότησή τους. Για πάνω από 20 χρόνια εργάζονται στο Δημόσιο οι περισσότεροι από αυτούς.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, που αναζητά τρόπους να απομακρυνθούν 150.000 εργαζόμενοι ως το τέλος του 2015, έχει στα χέρια του τη συγκεκριμένη έκθεση του ΟΟΣΑ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» αναφέρεται στην έκθεση: «Οι μακροχρόνιοι περιορισμοί στις προσλήψεις δεν έχουν μειώσει σημαντικά τη μισθοδοσία της κεντρικής κυβέρνησης λόγω του χαμηλού αριθμού των εξόδων από την υπηρεσία, αλλά έχουν οδηγήσει σε σημαντική δημογραφική μετατόπιση μεταξύ των κεντρικών δημοσίων υπαλλήλων. Η Ελλάδα έχει ένα αρκετά ηλικιωμένο και ταχέως γηράσκον ανθρώπινο δυναμικό στην κεντρική της κυβέρνηση, σε σχέση με τα πρότυπα του ΟΟΣΑ».

2 σχόλια

  1. Μαλακίες αυτά είναι ημίμετρα, σκοτώστε τους όλους και σωθήκαμε.
    Ουτε συντάξεις ουτε φάρμακα τίποτα. Αυτές είναι λύσεις συμβατές με το Καπιταλισμό.
    Α ρε Βόδια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχουν ανέλθει βαθμολογικά οι "υπερήλικες" και κοστίζουν περισσότερο.
    Αφανίστε τους.
    Ήθελα να ήξερα: τα γέρικα άλογα τα σκοτώνουν εκεί στας Ευρώπας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση