GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 6,3% στο β’ τρίμηνο

Σε βαθιά ύφεση παρέμεινε και στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η ελληνική οικονομία, εξαιτίας κυρίως της συρρίκνωσης επενδύσεων ...


Σε βαθιά ύφεση παρέμεινε και στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η ελληνική οικονομία, εξαιτίας κυρίως της συρρίκνωσης επενδύσεων και κατανάλωσης.
Σε βαθιά ύφεση παρέμεινε και στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η ελληνική οικονομία, εξαιτίας κυρίως της συρρίκνωσης επενδύσεων και κατανάλωσης.
Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 6,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ η αρχική εκτίμηση της Ελληνικής Στατιστικής έκανε λόγο για υποχώρηση της τάξης 6,2%.
Οι εκτιμήσεις που διατυπώνονται από το οικονομικό επιτελείο είναι ότι η ύφεση για ολόκληρο το έτος θα κινηθεί μεταξύ 6,5% και 6,9%, ενώ δεν λείπουν οι προβλέψεις που θέλουν την ύφεση να «σπάει» το φράγμα του 7%.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής:
Οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου υποχώρησαν κατά 19,4%, διατηρώντας την έντονα πτωτική πορεία που ακολουθούν την τελευταία τριετία. Η κατανάλωση μειώθηκε εκ νέου κατά 7,2% στο σύνολό της. Οι δαπάνες των νοικοκυριών περιορίστηκαν κατά 8% και οι δαπάνες του Δημοσίου κατά 3,7%. Οι εξαγωγές
Οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 4,1%, έναντι αύξησής τους στο πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 1,5%. Οι εισαγωγές μειώθηκαν περαιτέρω κατά 12,3% λόγω και της περιορισμένης κατανάλωσης. Ομως η σημαντική αυτή υποχώρηση των εισαγωγών οδήγησε σε βελτίωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου, παρά την πτώση και των εξαγωγών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου υποχώρησε κατά 39,9% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, αντισταθμίζοντας μερικώς τη μείωση του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση