GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ραχόι ενισχύει το ταμείο διάσωσης των τραπεζών με 6 δισ.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας θα προχωρήσει στην ενίσχυση του ταμείου της χώρας για την «διάσωση» των τραπεζών κατά 6 δισεκατ. ευρώ «τις πρ...

Η κυβέρνηση της Ισπανίας θα προχωρήσει στην ενίσχυση του ταμείου της χώρας για την «διάσωση» των τραπεζών κατά 6 δισεκατ. ευρώ «τις προσεχείς ημέρες», ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας, την επομένη της ανακοίνωσης ότι δόθηκε το πράσινο φως για την χορήγηση ρευστότητας 4,5 δισεκατ. ευρώ στην Bankia, η οποία έχει εθνικοποιηθεί.
Η χρηματοδότηση του ταμείου FROB πρόκειται να γίνει «με ρευστότητα ή με τίτλους δημοσίου χρέους», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος.
Η αύξηση των έξι δισεκατ. ευρώ προβλεπόταν σε μια απόφαση που ενέκρινε η κυβέρνηση τον Φεβρουάριο, όμως δεν είχε προχωρήσει η εφαρμογή της.
«Ως τώρα, δεν είχε υπάρξει ανάγκη να γίνει. Θα προχωρήσει τώρα διότι πλέον είναι αναγκαίο», διευκρίνισε η εκπρόσωπος αυτή, αρνούμενη πάντως να συνδέσει την λήψη της συγκεκριμένης κυβερνητικής απόφασης με την διάσωση της Bankia.
Το FROB ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι προχωράει «άμεσα» στην χορήγηση 4,5 δισεκατ. ευρώ στον όμιλο της Bankia για να καλύψει τις ζημίες ύψους 4,45 δισεκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η τράπεζα, η τέταρτη μεγαλύτερη στην Ισπανία με βάση στα στοιχεία του ενεργητικού της, για το πρώτο εξάμηνο. Η τράπεζα είχε εθνικοποιηθεί τον Μάιο.
Η ενίσχυση της «συνιστά μια προκαταβολή από την ανακεφαλαιοποίηση που θα πραγματοποιήσει το FROB, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος βοήθειας και της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του ομίλου (. . .) το τελικό κόστος της οποίας θα καθοριστεί τις προσεχείς εβδομάδες», διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του το ταμείο.
Η κυβέρνηση του συντηρητικού Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία τον Δεκέμβριο, έχει παρουσιάσει ήδη τρία σχέδια μεταρρύθμισης του χρηματοπιστωτικού τομέα, με την ελπίδα να τον εξυγιάνει μονομιάς από την έκθεσή του στην φούσκα των ακινήτων η οποία είχε “σκάσει” το 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση