GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρώτη επίσημη εμφάνιση της 911 Carrera 4

Στο Σαλόνι του Παρισιού πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια εμφάνιση της νέας Porsche 911 Carrera με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. ...

Στο Σαλόνι του Παρισιού πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια εμφάνιση της νέας Porsche 911 Carrera με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.
Η Carerra 4 συνδυάζει την εμφάνιση και τις αρετές της ολοκαίνουριας 911 που παρουσιάστηκε πέρσι σε coupe αλλά και σε ανοιχτή έκδοση, με τις δυνατότητες που προσφέρει το προηγμένο σύστημα ενεργούς τετρακίνησης PTM (Porsche Traction Management) για ακόμα μεγαλύτερη διασκέδαση και ασφάλεια στην οδήγηση.
Τα νέα τετρακίνητα μοντέλα έρχονται να αντικαταστήσουν την πολύ επιτυχημένη προηγούμενη γενιά, από την οποία έχουν πωληθεί συνολικά περίπου 24.000 μονάδες από το 2008. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε ποσοστό 34% των συνολικών πωλήσεων της δεύτερης γενιάς μοντέλων 997.
Η γκάμα της νέας τετρακίνητης 911 περιλαμβάνει τέσσερις εκδόσεις – ως 911 Carrera 4 και 911 Carrera 4S, καθεμία από τις οποίες διατίθεται με αμάξωμα Coupé ή Cabriolet.
Τα μοντέλα αυτά έχουν να επιδείξουν κοινά μηχανικά μέρη όπως αναρτήσεις, κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων με τις πισωκίνητες εκδόσεις και οι μόνες επεμβάσεις αφορούν τις τροποποιήσεις για το σύστημα μετάδοσης σε όλους τους τροχούς.

Το πλέον διακριτό χαρακτηριστικό της τετρακίνητης Carrera 4 παραμένει το φαρδύ της πίσω μέρος, σε σύγκριση με τις δικίνητες 911, οι θόλοι των πίσω τροχών προεξέχουν περισσότερο κατά 22mm, ενώ οι πίσω τροχοί είναι φαρδύτεροι κατά 10mm. Το κόκκινο αντανακλαστικό που συνδέει τα δύο πίσω φανάρια, έχει επίσης νέα μορφή.
Η νέα γενιά της τετρακίνητης 911 είναι κατά 65 κιλά ελαφρύτερη από τον προκάτοχο ενώ η εξοικονόμηση καυσίμου που έχει επιτευχθεί φτάνει σε ποσοστό το 16%.

Τετρακίνηση και Active Safe
Όλες οι εκδόσεις της νέας τετρακίνητης γενιάς 911 διαθέτουν μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 7 σχέσεων στο βασικό τους εξοπλισμό, ενώ προαιρετικά διατίθεται το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Porsche Doppelkupplung (PDK) για αμεσότερες αλλαγές.
Μάλιστα στο πρόγραμμα Sport Plus, το σύστημα πραγματοποιεί αυτόματα διπλές αποσυμπλέξεις στα κατεβάσματα ταχύτητας. Από πλευράς επιδόσεων η 911 Carrera 4 coupe με τους 350 ίππους μπορεί να επιταχύνει στα πρώτα 100km/h σε 4,5sec (Cabriolet: 4,7sec), ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 285km/h (Cabriolet: 282km/h).
H Carrera 4S με coupe η cabriolet αμάξωμα έχει στο πίσω μέρος τον boxer των 3,8 λίτρων που αποδίδει 400 ίππους και προσφέρει επιτάχυνση 0-100km/h σε 4,1sec και 4,3sec στην cabriolet με την τελική ταχύτητα να «φλερτάρει» με τα 300km/h.

Ενθαρρυντικά είναι τα νούμερα κατανάλωσης που ανακοινώνει η Porsche καθώς τα 8,6l/100km για την απλή coupe ή τα 9,1l/100km της αντίστοιχη 4S, με κιβώτιο PDΚ είναι αρκετά χαμηλά όμως πιθανόν να μην αφορούν τον υποψήφιο αγοραστή. Εξοπλιστικά υπάρχει ενδιαφέρον να δούμε κάποιο χρήσιμα gadget που έχουν οι νέες τετρακίνητες 911.
Προαιρετικά προσφέρεται σύστημα προσαρμοζόμενης διατήρησης ταχύτητας Adaptive Cruise Control (ACC), το οποίο ελέγχει την απόσταση από τα προπορευόμενα, ενώ επικουρικά παρέχεται και το σύστημα Porsche Active Safe (PAS) για αυτόματη πέδηση προς αποφυγή πιθανής σύγκρουσης με ακινητοποιημένο εμπόδιο.
Οι παραδόσεις των αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη από τα τέλη του έτους.




Πηγή: gocar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση