GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανακαλύφθηκαν οστά προϊστορικών ζώων, έως και 9 εκατομμυρίων ετών στην Δράμα

Επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ανακάλυψαν απολιθωμένα οστά προϊστορικών ζώων, ηλικίας 5-9.000.000 ετών, στην περιοχή της Π...

Επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ανακάλυψαν απολιθωμένα οστά προϊστορικών ζώων, ηλικίας 5-9.000.000 ετών, στην περιοχή της Πλατανιάς Δράμας, έπειτα από υπόδειξη του δημάρχου και των κατοίκων της.
Η καθηγήτρια Γεωλογίας-Βιολογίας και Δρ. Παλαιοντολογίας, Ευαγγελία Τσουκαλά, η οποία συντόνιζε την όλη έρευνα, στην επιστολή που απέστειλε στον Δήμο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για μια πραγματική πολύ ενδιαφέρουσα παλαιοντολογική θέση από τις ελάχιστες στην Ανατολική Μακεδονία, τα απολιθωμένα ευρήματα παρουσιάσουν ποικιλία παλαιοπανίδας και πρόδρομα αποδίδονται σε δυο διαφορετικά είδη ιππαρίων ( μικρόσωμων βοοειδών μεγέθους γαζέλας, αντιλόπης και ένα είδος καμηλοπάρδαλης). Η πρώτη εξέταση αποδίδει, ότι τα ζώα είναι ηλικίας 5 έως 9 εκατομμυρίων ετών».
Οι έρευνες θα συνεχιστούν στην περιοχή μιας και σε αυτήν φιλοδοξούν να έχουν και άλλα ευρήματα αυτής της περιόδου που κρίνεται ιδιαίτερα αξιόλογη. Επίσης αποτελεί φυσική κληρονομιά της Πλατανιάς Δράμας και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής, και μπορούν να αναδειχτούν στο πλαίσιο μιας παλαιοντολογικής μουσειακής έκθεσης.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση