GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει «advanced»

Στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών διατήρησε το Χρηματιστήριο της Αθήνας ο οίκος FTSE, ανακοινώνοντας την ετήσια αξιολόγησή του. Τ...

Στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών διατήρησε το Χρηματιστήριο της Αθήνας ο οίκος FTSE, ανακοινώνοντας την ετήσια αξιολόγησή του.
Το Χ.Α. παραμένει ωστόσο στην «watch list» του οίκου, και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα της νέας αξιολόγησης…
, προκειμένου να γίνει γνωστό αν η ελληνική αγορά θα διατηρήσει το status της «ανεπτυγμένης» ή αν θα υποβιβαστεί στην κατηγορία των «advanced emerging» αγορών.
Σχετικά με την  απόφαση του οίκου FTSE ο πρόεδρος του Χ.Α., Σωκράτης Λαζαρίδης δήλωσε:
«Στην περίοδο που διανύουμε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενισχύεται κάθε παράγοντας που υποστηρίζει το θετικό κλίμα για το μέλλον της οικονομίας μας. H απόφαση του οίκου FTSE για τη διατήρηση του ελληνικού Χρηματιστηρίου στις αναπτυγμένες αγορές, είναι άλλη μια επιβεβαίωση ότι η αγορά μας καλύπτει τα απαιτούμενα τεχνικά κριτήρια που αξιολογεί η διεθνής επενδυτική κοινότητα. Η ψυχολογία του επενδυτικού κοινού βελτιώνεται από τέτοιου είδους μηνύματα που ενισχύουν την αξιοπιστία την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα της αγοράς μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση