GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρέμβαση της ΕΚΤ ζητάει και ο ΟΟΣΑ – «Καμία χώρα εκτός ευρώ»

Εκκληση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να πράξει περισσότερα για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη απηύθυνε ο γενικός γραμματ...


Εκκληση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να πράξει περισσότερα για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία κατά τη διάρκεια διεθνούς φόρουμ στο Μπλεντ της Σλοβενίας. Εκτίμησε επίσης ότι καμία χώρα δεν θα αποχωρήσει από το ευρώ, και ούτε πρέπει να αποχωρήσει.
«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να κάνει περισσότερα για την ευρωζώνη, διότι οι σημερινοί οικονομικοί μηχανισμοί δεν επαρκούν», σημείωσε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης προσθέτοντας τα εξής:
«Το σύστημα βρίσκεται σε κίνδυνο, δεν πρέπει να κινδυνεύσει το ευρώ. Η ΕΚΤ οφείλει να κάνει περισσότερα, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ο ευρωπαϊκός Μηχανισμός σταθερότητας δεν επαρκούν. Η ΕΚΤ πρέπει να αρχίσει πρόγραμμα επαναγοράς κρατικών τίτλων χωρίς περιορισμούς όσο το δυνατόν συντομότερα», σημείωσε ο Γκουρία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Πιστεύω ότι κανείς δεν θα αποχωρήσει από το ευρώ και κανείς δεν πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ», εκτίμησε.
Διαβάστε ακόμη: Τώρα είναι η ώρα της δράσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση