GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έντονες επικρίσεις Μπερλουσκόνι εναντίον της Γερμανίας...

Έντονες επικρίσεις εναντίον της Γερμανίας διατύπωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, χαρακτηρίζοντας την ως «ένα ηγεμ...

Έντονες επικρίσεις εναντίον της Γερμανίας διατύπωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, χαρακτηρίζοντας την ως «ένα ηγεμονικό κράτος που υπαγορεύει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες τη λιτότητα και την αυστηρότητα».
Σε συνέντευξη του που παραχώρησε στην ιταλική έκδοση του αμερικανικού ενημερωτικού ιστότοπου Huffington Post, που ξεκίνησε χθες τη λειτουργία του, ο «Καβαλιέρε» αναφέρθηκε και στον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, σχολιάζοντας πως «σε σύγκριση με εκείνον θα ήμουν λιγότερο υπάκουος προς τη Γερμανία».
Ο Μπερλουσκόνι κατηγορεί, επίσης, το Βερολίνο ότι υποκρίνεται πως «μέσω της λιτότητας μπορούμε να μειώσουμε το έλλειμμα». «Είναι μια αυταπάτη: το δημόσιο χρέος μειώνεται με την αύξηση του ΑΕΠ, γεγονός που σημαίνει ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας παραδέχθηκε πως στο παρελθόν «έγιναν λάθη όταν υιοθετήθηκε το ευρώ, όμως σήμερα θα ήταν δύσκολο να βγει η χώρα από την ευρωζώνη».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν τρεις πιθανότητες» για να αντιμετωπιστεί η τρέχουσα κατάσταση: «να πείσουμε τη Γερμανία ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μόνο με τη λιτότητα», «η Γερμανία να φύγει από το ευρώ», ή «άλλες χώρες να φύγουν από το ευρώ», εκφράζοντας την προτίμησή του στην πρώτη λύση.
Εξαπέλυσε, επίσης, κατηγορίες εναντίον του Μόντι ότι «κατευθύνεται» από την αριστερά και «προτιμά να αυξάνει τους φόρους αντί να ενισχύσει την παραγωγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση