GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκκληση για ειρήνη στη Μέση Ανατολή έκανε ο πάπας Βενέδικτος

Στο πλαίσιο της ανοιχτής λειτουργίας που τέλεσε την Κυριακή στη Βηρυτό Ο πάπας Βενέδικτος έκανε σήμερα έκκληση για ειρήνη και συ...

Στο πλαίσιο της ανοιχτής λειτουργίας που τέλεσε την Κυριακή στη Βηρυτό
Ο πάπας Βενέδικτος έκανε σήμερα έκκληση για ειρήνη και συμφιλίωση στη Μέση Ανατολή απευθυνόμενος σε περίπου 250.000 πιστούς που παρέστησαν στη θεία λειτουργία που τέλεσε ο ποντίφικας σε υπαίθριο χώρο στην πρωτεύουσα του Λιβάνου
 
Ο πάπας Βενέδικτος έκανε σήμερα έκκληση για ειρήνη και συμφιλίωση στη Μέση Ανατολή απευθυνόμενος σε περίπου 250.000 πιστούς που παρέστησαν στη θεία λειτουργία που τέλεσε ο ποντίφικας σε υπαίθριο χώρο στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.
Κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στη χώρα, ο πάπας έγινε δεκτός από το πλήθος που τον έραινε με ροδοπέταλα την ώρα που διερχόταν με το ειδικό όχημα το οποίο χρησιμοποιεί για τις δημόσιες εμφανίσεις του. Οι συγκεντρωμένοι πιστοί κρατούσαν σημαίες του Βατικανού, του Λιβάνου, της Συρίας, της Ιορδανίας, του Ιράκ και άλλων ξένων χωρών.
Ο πάπας τόνισε τη σπουδαιότητα της ειρήνης και της δημοκρατίας λέγοντας: “Σε έναν κόσμο όπου η βία αφήνει μονίμως πίσω της τα θλιβερά ίχνη θανάτου και καταστροφής, το να υπηρετούμε τη δικαιοσύνη και την ειρήνη είναι επειγόντως απαραίτητο για τη δημιουργία μιας αδελφικής κοινωνίας…”.
Ελικόπτερα πετούσαν στην περιοχή και στρατιώτες είχαν στήσει οδοφράγματα και περιπολούσαν στους δρόμους κοντά στην περιοχή όπου τελέστηκε η θεία λειτουργία στη Βηρυτό.
Ανάμεσα στους πιστούς ήταν ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Σουλεϊμάν και πολλοί αξιωματούχοι, περιλαμβανομένων μελών του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ.
Ο 85χρονος πάπας είπε ότι “δεν ξεχνάει τη Συρία στις προσευχές του και στις σκέψεις του και δεν ξεχνάει εκείνους που υποφέρουν στη Μέση Ανατολή”. “Ηρθε η ώρα οι μουσουλμάνοι και οι χριστιανοί να συνεργαστούν ώστε να τερματιστεί η βία και ο πόλεμος”, είπε.
Ο Βενέδικτος αναμένεται να αναχωρήσει για τη Ρώμη σήμερα το απόγευμα και θα απευθύνει αποχαιρετιστήρια ομιλία στο αεροδρόμιο της Βηρυτού.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση