GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εύσημα Ράιχενμπαχ για την παρακολούθηση του προϋπολογισμού

Εύσημα για την αξιόπιστη παρακολούθηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών απέδωσε ο Χορστ Ρ...


Εύσημα για την αξιόπιστη παρακολούθηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών απέδωσε ο Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος είχε συνάτηση το απόγευμα με τον Γιάννη Στουρνάρα. Νωρίτερα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης επισκέφθηκε το υπουργείο Περιβάλλοντος όπου είχε εποικοδομητική συνάντηση με τον υπουργό, Ευάγγελο Λιβιεράτο.

Η παρακολούθηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, θέματα φορολογικής πολιτικής, καθώς και ο Οδικός Χάρτης για την καταπολέμηση της διαφθοράς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχε σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός, Γιάννης Στουρνάρας, με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, και με τη συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη.
Σύμφωνα δε με το υπουργείο Οικονομικών, η Ομάδα Δράσης αναγνώρισε ότι το υπουργείο κάνει πλέον την καλύτερη και πιο αξιόπιστη μηνιαία παρακολούθηση εκτέλεσης προϋπολογισμού σε όλη την Ευρώπη.
Πιο νωρίς το απόγευμα ο επικεφαλής της Task Force είχε επισκεφθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και είχε συνάντηση με τον υπουργό Ευάγγελο Λιβιεράτο.
Ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλαφάτης χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική. Στο επίκεντρο τέθηκαν τα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, της ολοκλήρωσης τού Εθνικού Κτηματολογίου, όπως επίσης και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα.
Όπως δήλωσε ο κ. Καλαφάτης, μετά το τέλος της συνάντησης, «διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πεδίο συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΚΑ και της Task Force, ιδίως όσον αφορά τα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων και στο Κτηματολόγιο», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αυτοί είναι δύο τομείς, στους οποίους είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά».
Ειδικότερα, οι δύο πλευρές εξέτασαν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η συμβολή της ομάδας δράσης στη διαμόρφωση του εθνικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων, στην προπαρασκευή του εθνικού σχεδίου πρόληψης αποβλήτων, καθώς και στην ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Τέλος, κρίθηκε ωφέλιμο να υπάρξει τεχνική υποστήριξη της ομάδας δράσης, όσον αφορά στην επιτάχυνση των διαδικασιών, που αφορούν στην ολοκλήρωση του έργου του Εθνικού Κτηματολογίου.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση