GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι;...

Γράφει ο Δευκαλίωνας.    http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/ Για την στήλη τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο κίνδυνος ανθρωπιστικής τραγωδί...

Γράφει ο Δευκαλίωνας. 

Για την στήλη τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο κίνδυνος ανθρωπιστικής τραγωδίας είναι πλέον ορατός και επικείμενος. Παιδιά, ασθενείς και γέροι είναι τα υποψήφια θύματα μίας ανθρωπιστικής τραγωδίας που έρχεται.
Κανείς ή ελάχιστοι είναι αυτοί που ασχολούνται με αυτήν την...
διάσταση της Ελληνικής Δημοσιονομικής Κρίσης. Οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για το πόσο θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, και αρκετοί για το πώς θα περάσει ευκολότερα, με τις όσο το δυνατόν λιγότερες πολιτικές απώλειες για την κυβέρνηση, το προς ψήφιση νέο πακέτο μέτρων των 11,5 δις ευρώ. Η συντριπτική δε πλειοψηφία της κοινωνίας, για το πότε και εάν δοθεί η επόμενη δόση των 31 δις ευρώ.
Όμως το μείζον πρόβλημα είναι αυτό που προβάλει η στήλη. Η επικείμενη ανθρωπιστική τραγωδία. Ας ανεβαίνει (πρόσκαιρα) το χρηματιστήριο, ας μειώθηκε το spread των ελληνικών κρατικών ομολόγων, ας φαίνεται μία μικρή αχτίδα αισιοδοξίας στην είσπραξη των εσόδων. Όλα αυτά και άλλα πολλά που μπορεί να προβάλει ως θετικά δεδομένα η κυβερνητική προπαγάνδα θα αποδειχθούν πρόσκαιρα και μικρής αποτελεσματικότητας, αν ξεσπάσει στην διάρκεια του χειμώνα που έρχεται μία μείζονος κλίμακας ανθρωπιστική κρίση.
Αναλυτικά. Με ανεργία στο 30% και ποσοστό φτώχειας κοντά στο 25%, έχει σχηματισθεί ήδη ένα τεράστιο ποσοστό περίπου 20% νεόπτωχων που δεν διαθέτει ούτε τα στοιχειώδη για επιβίωση. Ναι καλά διαβάσατε ούτε τα στοιχειώδη για επιβίωση, Και όταν μιλάμε για επιβίωση εννοούμε καθαρό νερό και ελάχιστη τροφή. Δεν μιλάμε ούτε για στέγη, ούτε για φάρμακα, ούτε για ρούχα. Μόνο καθαρό νερό και ελάχιστη τροφή.
Αυτό είναι το συγκλονιστικό στατιστικό μέγεθος στο οποίο έπρεπε να επικεντρωθούν οι κυβερνητικοί μνημονιακοί αστέρες. Ο Χειμώνας έρχεται και θα είναι ούτως ή άλλως δύσκολος. Πόσο μάλλον όταν περίπου 2 εκατ. συμπολίτες μας απειλούνται από λιμό λόγω έλλειψης ελάχιστης τροφής και χολέρα λόγω έλλειψης καθαρού πόσιμου νερού.
Για όσους θεωρήσουν τα παραπάνω υπερβολικά, η απάντηση είναι μία και την δίνει η ιστορία. Ας θυμηθούν την τύχη της βασίλισσας της Γαλλίας Μαρίας Αντουανέτας, που όταν αναρωτήθηκε γιατί φωνάζει και διαμαρτύρεται ο λαός… την πληροφόρησαν ότι οι εξεγερμένοι Γάλλοι δεν έχουν ψωμί και πεινάνε. Τότε απάντησε αφελέστατα: «Πεινάνε γιατί δεν έχουν ψωμί; Τότε γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι;».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση