GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φέκτερ: Στην Ελλάδα γίνονται περισσότερα απ’ όσα αντιλαμβανόμαστε...

Το γεγονός πως «στην Ελλάδα, γίνονται περισσότερα από όσα αντιλαμβανόμαστε εμείς από έξω» παραδέχεται η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μ...


Το γεγονός πως «στην Ελλάδα, γίνονται περισσότερα από όσα αντιλαμβανόμαστε εμείς από έξω» παραδέχεται η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, σε συνέντευξή της στην ευρείας κυκλοφορίας, αυστριακή εφημερίδα «Έστεραϊχ», διαφοροποιούμενη, για μια ακόμη φορά, από τη γνωστή, μέχρι πρόσφατα, σκληρή στάση της απέναντι στη χώρα μας.
Ήδη, στο τέλος της περασμένης εβδομάδας και σε ομιλία της στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Αυστριακής Βουλής, η κ. Φέκτερ είχε υπογραμμίσει «τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα προς εκπλήρωση των όρων για τη συνέχιση της βοήθειας», απορρίπτοντας, συγχρόνως, τις αιτιάσεις των δύο ακροδεξιών κομμάτων της αντιπολίτευσης για αποπομπή της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Στη  συνέντευξή της, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών αναφέρει πως η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα ληφθεί στη βάση της έκθεσης της τρόικας, που βρίσκεται τώρα στην Αθήνα.
Απαντώντας στο ερώτημα αν θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος, παρατηρεί πως περισσότερος χρόνος σημαίνει, γενικά, περισσότερα χρήματα και αυτό δεν θα εγκρινόταν από τα εθνικά κοινοβούλια. «Οι Έλληνες πρέπει να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα, στη βάση του οποίου και με τα χρήματα που ήδη έχουν εγκριθεί, θα σταθούν και πάλι στα πόδια τους» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Συμπληρώνει ακόμη, ότι αποφασιστικής σημασίας δεν είναι η χρονική διάρκεια, αλλά το να μην κοστίσει επιπλέον δισεκατομμύρια και επαναλαμβάνει ότι ισχύει μία σύμβαση με την Ελλάδα, την οποία θα πρέπει να τηρήσει, ενώ υπάρχει η προθυμία να παρασχεθεί στη χώρα, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τεχνική υποστήριξη, για παράδειγμα, στην οικοδόμηση ενός φορολογικού συστήματος.
Σημειώνεται πως, στην πρόσφατη ομιλία της στην αυστριακή Βουλή, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών είχε επισημάνει ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα είχε πλεονεκτήματα, προσθέτοντας πως η βοήθεια προς τη χώρα αυτή μπορεί να είναι ακριβή, αλλά όλα τα άλλα σενάρια είναι «ακριβότερα».

1 σχόλιο

  1. Γιατι μωρη δεν τα ελεγες αυτα οταν στο τιμονι ητανε ο ΓΑΠ αλλα τωρα που ειναι το δεξιοστροφο ανδρικελο σας ο ομο-ιδεατης που μας εκανε τον ανταρτη και τωρα τα δινει ολα.
    Ποτε προλαβε ο μεγαλος ηγετης να κανει τα πολλα που λες??? Μηπως τα εκανε αλλος και σε αλλον δινεις το βραβειο?? Ο ΒΒ τα βλεπει και τα ακουει αυτα που εγινε υποχειριο της Δεξια που αλωνει το κρατος καθημερινα και αυτος χτενιζετε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση