GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος

Κάθε άλλο παρά διασφαλισμένη είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους σύμφωνα με τη Fitch Ratings, η οποία προειδοποιεί ότι ο λόγος χρ...

Κάθε άλλο παρά διασφαλισμένη είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους σύμφωνα με τη Fitch Ratings, η οποία προειδοποιεί ότι ο λόγος χρέους/ΑΕΠ θα κινηθεί καθοδικά και την περίοδο 2013-2014.
Αν και η πιθανότητα αποχώρησης της Ελλάδας έχει μειωθεί, ωστόσο εξακολουθεί να αποτελεί ουσιαστικό κίνδυνο σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης και εξαρτάται από την επιτυχημένη εξέλιξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εκπροσώπους των δανειστών.
Ο οίκος χαρακτηρίζει εκτροχιασμένο το πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ, ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη άμεσης λήψης αποφάσεων για το νέο πακέτο των μέτρων, με στόχο την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών ανισορροπιών την περίοδο 2013-2014.
Μπορεί το PSI να μείωσε την ονομαστική αξία του ελληνικού δημόσιου χρέους κατά 110 δισ. ευρώ, ωστόσο τα δημοσιονομικά ελλείμματα και οι περαιτέρω μειώσεις στο ονομαστικό ΑΕΠ δείχνουν ανοδική κίνηση του χρέους/ΑΕΠ το 2013-2014.
Ο οίκος προβλέπει ύφεση 7%, το 2013 ύφεση 3% και στασιμότητα το 2014. Το χρέος θα διαμορφωθεί φέτος στο 164,9% του ΑΕΠ, το 2013 στο 176,2% και το 2014 στο 180,2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση