GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη διάθεση του πρωθυπουργού η παραίτηση Μεϊμαράκη

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, μετά τα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε υποθέσεις παράν...

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, μετά τα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού.
Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε: «Θέλω να λάμψει η αλήθεια και δεν είμαι γαντζωμένος σε καρέκλες».
Ο Πρόεδρος της Βουλής επικοινώνησε με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και με τον Ε.Βενιζέλο και τον Φ.Κουβέλη και έθεσε την παραίτησή του στης διάθεσή τους, λέγοντας: «Δεν μπορεί ο πρόεδρος να είναι υπό ομηρία σε τέτοια περίοδο», λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

5 σχόλια


  1. _____________________________
    Έχει συλληφθεί για εκβιασμό ο μεσίτης που καταγγέλλει ξέπλυμα 100-200-300 δις από Μειμαράκη-Λιάπη-Βουλγαράκη...

    Νέος Κουκουβίνος μας βρήκε λοιπόν!

    Ότι πίσω από τις αστείες καταθέσεις που έβαλε στον ανεμιστήρα ο Χατζηνικολάου, κρύβονται συμφέροντα και αλληλομαχαιρώματα των καταγγελλόντων κάνει μπαμ από την πρώτη ματιά... μόνο και μόνο ότι μιλάνε για μίζες 10 δις!!
    δεν έπρεπε να ασχοληθούμε, αλλά ο έλληνας καταπίνει ότι του πασάρουν.

    Αφού γράψαμε προηγουμένως για τον ένα καταγγέλλοντα, τον Ζωγραφάκη, διαβάστε και την αποκάλυψη για τον άλλο καταγγέλλοντα τον Ιωσήφ (του Αμπντούλ-Μεμέτ ή κάτι τέτοιο) Λιβανού:

    Ο Ιωσήφ Λιβανός συνελήφθη το 2009 για εκβιασμό του Καρούζου, τον οποίο σήμερα καταγγέλλει ότι ξέπλενε χρήματα των 3 πολιτικών!

    Εκβίαζε τον Καρούζο ο οποίος κατήγγειλε τον εκβιασμό στην Αστυνομία και μετά από καθοδήγηση της Αστυνομίας ο Λιβανός συνελήφθη με προσημειωμένες επιταγές που του είχε δώσει ο Καρούζος.
    Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, απολογήθηκε, ασκήθηκε εναντίον του δίωξη για κακούργημα, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους...

    Ο ίδιος ο Καρούζος που δηθεν ξέπλυνε τα 500 δις μίζες είναι φυγόδικος, με απλά λόγια κρύβεται, γιατί εναντίον του εκκρεμούν διάφορες δίκες...

    Αυτά για την αξιοπιστία των μαρτύρων του Νίκου Χατζηνικολάου...
    ο οποίος βέβαια ξέρει ότι έκανε για άλλη μια φορά τη δουλειά του...ξέρει ότι αύριο κανένας δεν θα ασχοληθεί με την εξέλιξη και τις μηνύσεις των θιγόμενων αλλά όλοι θα θυμούνται ότι οι 3 πολιτικοί έφαγαν 100-200 δις...

    ΠΑΠΑΡΙΩΤΑΚΗ

    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΑΛΛΟΥ

    ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ ...ΦΤΗΝΙΑΤΖΗ ΤΟΥ 5 ΕΥΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα αυτά για δημιουργία εντυπώσεων,φυσικά και δεν το ενοει ότι θα παραιτηθεί.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νικήτας Αποστόλου24 Σεπ 2012, 12:20:00 π.μ.

    Άλλο ένα σκάνδαλο μπροστά μας για να τονίσει την μεγάλη αλήθεια πως στην κοινωνία μας υπάρχει ανοχή στην παρανομία. Το ερώτημα που αναδύεται από το γεγονός αυτό είναι ποιά είναι η αιτία του, τι δημιουργεί την ανοχή στην παρανομία.
    Σύμφωνα με την διοικητική επιστήμη, ένα βασικό στοιχείο του διοικείν είναι ο έλεγχος. Στις Δημοκρατίες το στοιχείο αυτό είναι έργο του δικαστικού σώματος, το οποίο πρέπει να είναι ανεξάρτητο από την Κυβέρνηση. Όμως, πως είναι δυνατόν να είναι ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη, από την εκτελεστική εξουσία, όταν την ηγεσία της την διορίζει η Κυβέρνηση, το Υπουργικό Συμβούλιο?
    Επίσης το πολιτικό μας σύστημα διαμόρφωσε έτσι τις διατάξεις του Συντάγματος ώστε την δικαιοδοσία για αδικήματα των Υπουργών και την ασυλία των βουλευτών να τα αφαιρέσει από το δικαστικό σώμα και να την αναθέσει στο νομοθετικό σώμα, την Βουλή.
    Περαιτέρω για να εμποδίσει τον δικαστικό έλεγχο διοικητικών πράξεων και ιδίως των συμβάσεων ακολουθεί την τακτική της κύρωσης με νόμο των πράξεών της αυτών.
    Τέλος για να εμποδίσει τους δικαστές στην κύρια αποστολή τους, την απονομή της δικαιοσύνης τους φορτώνει με καθαρά "διοικητικό έργο" ορίζοντάς τους με διατάξεις νόμων κυρίως προέδρους ή και μέλη συλλογικών διοικητικών οργάνων.
    Στην αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία υπήρχε ο θεσμός της ανάθεσης αξιωμάτων δια κληρώσεως. Θα ήταν νομίζω σωστό να θεσπιστεί στην προσεχή αναθεώρηση του Συντάγματος ο θεσμός της ανάδειξης της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων δια κληρώσεως και με διετή θητεία. Ετσι θα αποκτούσε ουσιαστική ανεξαρτησία η Δικαιοσύνη από την Κυβέρνηση.Επίσης η δικαιοδοσία για υποθέσεις με κατηγορούμενους Υπουργούς ή η άρση της ασυλίας των Βουλευτών θα πρέπει να ανατεθεί στον Αρειο Πάγο. Με συνταγματική διάταξη να απαγορευτεί η ανάθεση διοικητικών αρμοδιοτήτων στους δικαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 500 ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το παιχνίδι με την διαφθορά θυμίζει το "σκάνδαλο" Βατοπέδι...

    Και ξαφνικά κάποιοι αποφάσισαν ότι πρέπει να πέσει και άλλη λάσπη στον ανεμιστήρα...
    Και άρχισαν να πετούν νούμερα στις φυλλάδες...
    Και νάσου τα Δισ. και νάσου τα ονόματα, και νάσου οι λίστες...

    Οι "κατηγορούμενοι" έχουν ήδη καταδικαστεί, όπως ακριβώς και με το "σκάνδαλο" Βατοπέδι που ήταν η αρχή του τέλους της κυβέρνησης Καραμανλή...

    Τότε βέβαια ήταν άλλος όμιλος των ΜΜΕ μπροστάρης, σήμερα είναι άλλος αλλά με την ίδια περίπου ομάδα...

    Το ερώτημα είναι πλέον ένα.

    Θα προλάβει να λειτουργήσει το σενάριο "σκάνδαλο" ώστε να αποσταθεροποιηθεί η σημερινή κυβέρνηση, ή οι ενδιαφερόμενοι
    θα κινηθούν πιο γρήγορα (έχοντας πλέον και την εμπειρία του παρελθόντος) μέσω της δικαιοσύνης;;;

    Η αίσθηση μου είναι ότι οι ταχύτητες απονομής δικαιοσύνης είναι ακόμα πιο χαμηλές σε σχέση με το παρελθόν, οπότε η "λάσπη" έχει την δυνατότητα και τον χρόνο να διεισδύσει σε όλες τις "ρωγμές" (και υπάρχουν πολλές...) της κοινωνίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση