GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Πολιτικά υποκινούμενη η θανατική καταδίκη μου»

Τη θανατική καταδίκη που του επιβλήθηκε κατήγγειλε ως «πολιτικά υποκινούμενη» ο φυγάς αντιπρόεδρος του Ιράκ Τάρικ αλ-Χασέμι. Χαρακτήρι...

Τη θανατική καταδίκη που του επιβλήθηκε κατήγγειλε ως «πολιτικά υποκινούμενη» ο φυγάς αντιπρόεδρος του Ιράκ Τάρικ αλ-Χασέμι. Χαρακτήρισε επίσης ως «παρωδία» το δικαστήριο που την απήγγειλε και τόνισε ότι δεν θα επιστρέψει στο Ιράκ από την Τουρκία μέσα σε 30 ημέρες, όπως του ζητήθηκε.
«Χθες ο πρωθυπουργός Μάλικι και το δικαστικό σώμα του ολοκλήρωσαν την τελική φάση της θεατρικής εκστρατείας εναντίον μου χρησιμοποιώντας ένα δικαστήριο παρωδία που στήθηκε για το σκοπό αυτό. Ήταν στην πραγματικότητα ένα σφαγείο», δήλωσε ο Χασέμι σε συνέντευξη Τύπου στην ‘Άγκυρα.
«Γι’ αυτό, ενώ επαναλαμβάνω την απόλυτη αθωότητα εμού και των φρουρών μου, απορρίπτω πλήρως και ουδέποτε θα αναγνωρίσω την άδικη και πολιτικά υποκινούμενη ετυμηγορία», τόνισε.
Ο σουνίτης Χασέμι κάλεσε επίσης τους Ιρακινούς να αντιταχθούν στον σιίτη πρωθυπουργό Νούρι αλ-Μάλικι, τον οποίο κατηγόρησε ότι υποθάλπει θρησκευτικές εντάσεις.
Ο Χασέμι διέφυγε από το Ιράκ νωρίτερα φέτος αφού οι αρχές ζήτησαν τη σύλληψή του με κατηγορίες ότι ηγείτο ενός αποσπάσματος θανάτου. Κατηγόρησε τον Μάλικι για πολιτικό κυνήγι μαγισσών και αρνήθηκε να δικαστεί από ένα δικαστήριο το οποίο κατηγόρησε ως προκατειλημμένο.
«Μην δίνετε την ευκαιρία στον Μάλικι και σ’ αυτούς που βρίσκονται πίσω του. Θέλουν να δημιουργήσουν μια θρησκευτική σύγκρουση. Αντιταχθείτε με ηρεμία στις συνομωσίες και τις προκλήσεις του. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να μένουν σιωπηλοί μπροστά στην χωρίς προηγούμενο καταπίεση στο Ιρά», είπε ο Χασέμι προς τους δημοσιογράφους στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση