GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ξηρασία επηρεάζει την αμερικανική οικονομία

Κατώτερος του αναμενόμενου είναι κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012 ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, λόγω της παρατεταμέν...

Κατώτερος του αναμενόμενου είναι κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012 ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας σε πολλές πολιτείες, εξαιτίας της οποίας επηρεάστηκε δυσμενώς η αγροτική παραγωγή και χρειάστηκε να γίνει χρήση αποθεμάτων αγροτικών προϊόντων αξίας 5 δισ. δολαρίων. Αναλυτές προβλέπουν μειωμένο ρυθμό ανάπτυξης και το τρίτο τρίμηνο το οποίο ολοκληρώνεται, σε συνδυασμό και με την κάμψη της βιομηχανικής παραγωγής.
Το υπουργείο Εμπορίου ανέφερε ότι το β’ τρίμηνο το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό μόνον 1,3% (με δωδεκάμηνη αναγωγή). Είναι ο χαμηλότερος ρυθμός από το γ’ τρίμηνο του ’11 και υπολείπεται του προβλεφθέντος 1,7% (το τρίμηνο Ιανουάριος-Μάρτιος το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 2%). Συνέτεινε σε ό,τι αφορά το β’ τρίμηνο η μειωμένη ζήτηση σε επίπεδο επιχειρήσεων αλλά και νοικοκυριών.
Το υπουργείο Εμπορίου προσέθεσε ότι «η αγορά των νέων κατοικιών το β’ τρίμηνο τελικά δεν διακρίθηκε για την έντονη ανάκαμψή της, όπως αρχικώς εκτιμούσαν οι αναλυτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση