GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΕΤΕ: Αντιδρά για τη μη συμμετοχή του στην επιτροπή κοινωνικού διαλόγου

Την αντίδρασή του για τη μη συμμετοχή του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στην επιτροπή κοινωνικού διαλόγου για τη...


Την αντίδρασή του για τη μη συμμετοχή του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στην επιτροπή κοινωνικού διαλόγου για την απασχόληση, εκφράζει με επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.
«Ο ΣΕΤΕ και οι 14 Πανελλήνιοι Κλαδικοί Τουριστικοί Φορείς- Μέλη του αδυνατούν να αντιληφθούν τη λογική αποκλεισμού του τουρισμού από αυτή τη διαδικασία. Ένας εξαιρετικά σημαντικός τομέας της ελληνικής οικονομίας, που συνεισφέρει περισσότερο από το 16% του ΑΕΠ και δημιουργεί το 20% των θέσεων εργασίας, δεν καλείται στη συζήτηση για τα εργασιακά. Όταν, μάλιστα, η γνωστή μελέτη της Μακ Κίνσεϊ προβλέπει ότι με ορίζοντα το 2020, σχεδόν οι μισές νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μέσω του τουρισμού, αυτός δεν καλείται να συμμετάσχει στη διαμόρφωση των στρατηγικών απασχόλησης» όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην επιστολή.
Μάλιστα ο κ. Ανδρεάδης τονίζει ότι οι κοινωνικοί εταίροι που μέχρι σήμερα υπογράφουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δεν εκπροσωπούν τον τουριστικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση