GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα «προβλήματα» από το γερμανικό άξονα

Νέα «προβλήματα» στις ευρωπαϊκές συμφωνίες δημιουργεί ο Γερμανικός άξονας, καθώς Γερμανία, Ολλανδία και Φινλανδία προτίθενται να αμφισ...

Νέα «προβλήματα» στις ευρωπαϊκές συμφωνίες δημιουργεί ο Γερμανικός άξονας, καθώς Γερμανία, Ολλανδία και Φινλανδία προτίθενται να αμφισβητήσουν τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής τον περασμένο Ιούνιο που αφορούσε στις επανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών απευθείας από τον μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).
Η απόφαση του Ιουνίου προέβλεπε ότι όταν θα έχει ολοκληρωθεί η τραπεζική εποπτεία, ο μόνιμος ευρωμηχανισμός θα μπορεί να αναλάβει την επανακεφαλαιοποίηση των προβληματικών τραπεζών, απόφαση που αφορούσε σε πρώτη φάση την Ιρλανδία και την Ισπανία, όμως θα μπορούσε μελλοντικά να εφαρμοστεί και για την Ελλάδα, τη στιγμή που η χώρα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Η απόφαση του Ιουνίου είχε ως στόχο να σπάσει το φαύλο κύκλο μεταξύ των κυβερνήσεων και των τραπεζών, καθώς οι προβληματικές κυβερνήσεις καλούνταν να επιβαρύνουν περαιτέρω τους προϋπολογισμούς τους με τα χρήματα που απαιτούνταν για τη διάσωση των τραπεζών.
Αυτή τη δυνατότητα λοιπόν – να επανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες απευθείας από τον ESM- αμφισβήτησαν χθες με κοινή ανακοίνωση τους οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Ολλανδίας, Γιάν Κέες ντε Γιάχερ και της Φινλανδίας, Γιούτα Ούρπιλαϊνεν.
Σύμφωνα με την κοινή δήλωση που έγινε στο Ελσίνκι, μελλοντικές επανακεφαλαιοποιήσεις δεν θα αφορούν προβλήματα που προέκυψαν σε τράπεζες στο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση