GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάγια (υποχρεωτική) εντολή!

Του Θανάση Νικολαΐδη.   ΚΛΕΒΟΥΝ το Κράτος, εμένα, εσένα, όλους μας και δεν φαντάζουν κλέφτες. Ξένο σώμα το Κράτος που κατασπαράξαμε και, σ...

Του Θανάση Νικολαΐδη.
 
ΚΛΕΒΟΥΝ το Κράτος, εμένα, εσένα, όλους μας και δεν φαντάζουν κλέφτες. Ξένο σώμα το Κράτος που κατασπαράξαμε και, στην  κακιά ώρα, τσιρίζουμε, οργισμένα ή απελπισμένα, «που είναι το Κράτος;». Δίπλα μας ο ένας, απέναντι ο άλλος, πάνω, κάτω, ο «μικρός», ο «μεγάλος» κι εμείς δεν είδαμε κλεψιά, δεν ανησυχήσαμε, δεν καταγγείλαμε. Και οι «Κυβερνήσεις», μετρώντας (δανεικά) χιλιάρικα.
ΤΟ πλαστικό χρήμα είναι πρακτικό για τον ευρωπαίο, δεν είναι για τον έλληνα. Το χάιδεψε, το μέτρησε και το’ στειλε όσο πάει μακριά απ’ τα φθονερά μάτια του γείτονα και τα αρπαχτικά του εφόρου.
ΚΑΙ το’ πε ο έλληνας εστιάτορας του Βερολίνου που «ταΐζει» την κα Μέρκελ. Χρωστάς π. χ. ΦΠΑ στην εφορία; Δεν σε περιμένει, δεν σε…παρακαλάει. Μπαίνει από μόνη της στον λογαριασμό σου και τα παίρνει! Χωρίς να σε ρωτήσει!!. Όποτε θέλει, όποτε της…χρειάζονται!!! Αυτά είναι τα φανταστικά της πλούσιας Γερμανίας των φτωχών Γερμανών. Εδώ το πράμα πάει ανάποδα,. Όπως όλα, για να φοροκλέβουν οι επιτήδειοι που μπορούν και να μην κλέβουν οι υπόλοιποι που δεν μπορούν. Και τρυπώνουν στην ατιμωρησία οι κλέφτες, απ’ τα παραθυράκια του νόμου.
ΜΑΣ το υπόσχονται, αλλά κρατάμε μικρό καλάθι. Μπαίνει το ΣΔΟΕ σε τραπεζικούς λογαριασμούς(;!). Θα ελέγχει τις κινήσεις τους και τη ζωή σου (πώς και πόσο;) και θα τους μπλοκάρει, αν συντρέχει λόγος. Κι άρχισε ήδη η γκρίνια των…παρακατιανών. Όπως κάποτε ανησυχούσε ο τσαρουχάς μην έρθει κομουνισμός και του πάρουν την κατσίκα. Ο δούλος για τον αφέντη, ο κολλήγος για το αφεντικό.
ΔΕΝ ελπίζουμε, δεν (τους) πιστεύουμε και μόνο σαν εκφοβισμός μετράει. Κάτι είναι κι αυτό για τους «άνετους» που φυγάδευαν το χρήμα και δήλωναν πενταροδεκάρες. Καιρός και για…αμερικάνικα κόλπα που σ’ αφήνουν να κλέψεις την εφορία, αλλά δεν την κλέβεις. Γιατί; Γιατί αν πιαστείς θα πληρώνουν και τα τρισέγγονά σου.
ΠΟΡΕΥΤΗΚΑΜΕ φορτωμένοι με συνήθειες-κατάλοιπα αιώνων τουρκοκρατίας, συμπυκνωμένων στη σύγχρονη μαγκιά του φοροκλέφτη. Γοητευτήκαμε απ’ την ατιμώρητη μαγκιά να κλέβουμε το διπλανό κορόιδο που πληρώνει. Καιρός για υποχρεωτική συνεισφορά των εχόντων, για έργα που στερείται ο λαός.
ΜΙΑ υποχρεωτική «πάγια εντολή» και εξουσιοδότηση για φοροείσπραξη και περιμένουμε. Τη συνέπεια του Κράτους και την αξιοπιστία του. Καλά τα λόγια (που χορτάσαμε), καλύτερα τα έργα κι ας πληγώνουν.

6 σχόλια

  1. Περί αγωγής:
    Πιστεύω ακράδαντα ότι ο άνθρωπος έως την ηλικία των 20 – 22 χρόνων “μορφώνεται“ ως χαρακτήρας.
    Κύριοι διαμορφωτές του χαρακτήρα αυτού είναι κυρίως οι γονείς του, οι παιδαγωγοί του και κάποιοι άνθρωποι “πρότυπα” (από τον περίγυρο του παλαιότερα και από την TV στην σύγχρονη εποχή) που του “μαγνητίζουν” το ενδιαφέρον.
    Από εκεί και πέρα ο άνθρωπος αρχίζει και αντιδρά δειλά – δειλά με βάση την μόρφωση του χαρακτήρα που έχει λάβει, για το τι είναι πρέπον και το τι όχι.
    Βλέπω γιαγιά… σηκώνομαι να κάτσει.
    Βλέπω πεζό, …. σταματάω να περάσει.
    …………………………………………………
    Αυτό που είναι σημαντικό να καταλάβουμε είναι ότι έως την ηλικία των 20 – 22 ο άνθρωπος αντλεί σαν σφουγγάρι δείγματα συμπεριφορών που του διαμορφώνουν τον χαρακτήρα και θα τον ακολουθούν κρυφά(ντροπή) ή φανερά στην υπόλοιπη ζωή του.

    Αντιστρέφω λοιπόν την θεώρηση των πραγμάτων και ερωτώ:
    Εάν ο παιδαγωγός ΔΕΝ ήταν σωστός και το άτομο δεν μας βγήκε σωστό σαν χαρακτήρας, ποιος φταίει;
    Με βάσει ότι το 80% των Ελλήνων, ανήκει νοητικά στην ηλικία κάτω των 22 και κοιτά τους θεσμούς να του κλείνουν πονηρά το μάτι τόσα χρόνια, ποιος φταίει;
    Το παιδί ή ο πατέρας;
    Όπως δεν μπορούμε να πούμε στο παιδί: μα αυτόν διάλεξες για πατέρα; Έτσι δεν μπορούμε να πούμε σε κανένα πολίτη: ότι ψήφιζε τόσα χρόνια καθ΄ εικόνα και ομοίωση.
    Ο ΘΕΣΜΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΡΟΣ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΦΟΒΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλόοοος πούστης και αυτός...
    Μαζωνάκης για το ότι μας κλέβει φόρους: "Τα στοιχεία είναι λάθος... δεν είχα και πολύ δουλειά τότε"..

    [Ο Μαζωνάκης μας λέει με άλλα λόγια ότι δεν έβγαλε πολλά και τα έχει δηλώσει σε εταιρία για αυτό δεν φαίνονται στην ατομική του δήλωση και δηλώνει 45.000 και 65.000 ευρώ... και ο Πλούταρχος που τα δήλωσε όλα στο όνομά του, είναι μαλάκας;
    Αυτός δεν έχει εταιρία;]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά δηλώνουν στην εφορία οι σταρ: Βίσση, Γαλάνη, Κοκκίνου οι έξυπνες...
    Πλούταρχος, Τερζής, Νότης οι "μαλάκες" της παρέας...

    - Τη Γαλάνη αφήστε την ήσυχη γιατί κάνει..
    αντίσταση για να φύγει ο ξένος κατακτητής..

    _________συγνώμη, βλέπω καλά;

    Η Γαλάνη δηλώνει 4 χιλιάρικα το χρόνο ΕΙΣΟΔΗΜΑ!!!!;;;
    ΩΩΩ....ΑΞΙΑ ΛΕΣΒΙΑ του $υριζα
    και πατριώτισα πρώτη!!!!

    Ο πίνακας αυτός αποδεικνύει περίτρανα ότι ο μόνος καλλιτέχνης στην Ελλάδα που δηλώνει τα πραγματικά του εισοδήματα, είναι
    ο …..Γιώργος Νταλάρας!!!!! ..χιχιχιχιχ

    Να κάνουμε έναν έρανο για να μην πεθάνουν από την πείνα η Βίσση, η Κοκκίνου που φυσικά είναι πολύ λιγότερο δημοφιλείς (και άρα αμοιβόμενοι) π.χ. από τον Γιώργο Μαργαρίτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΑΨΤΕ @@@@@@@@@@@@@@ ΚΙ ΑΥΤΟ ΚΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΣΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ.ΡΕ ΒΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΧΡΕΗ.ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΒΓΗΚΑΤΕ@@@@@@@@@@ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 9.33 ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΣ.Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΩΣ ΤΑ 6 ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΩΣ ΤΑ 12 ΕΣΥ ΤΑ 22 ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ.ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με τον 10 Σεπ 2012 10:39:00 μ.μ. Γι αυτό την κύρια ευθύνη διαμόρφωσης του χαρακτήρα των παιδιών έχει το σπίτι και μετά το σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση