GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα μαζική σφαγή στη Συρία

Δυνάμεις που πρόσκεινται στον Μπασάρ αλ Άσαντ εισέβαλαν σήμερα στη μικρή πόλη Ντιγιάμπια, κοντά στη Δαμασκό και σκότωσαν τουλάχιστον 4...

Δυνάμεις που πρόσκεινται στον Μπασάρ αλ Άσαντ εισέβαλαν σήμερα στη μικρή πόλη Ντιγιάμπια, κοντά στη Δαμασκό και σκότωσαν τουλάχιστον 40 ανθρώπους.
Ένα βίντεο που ανέβασαν στο ίντερνετ οι εξεγερμένοι, δείχνει σειρές ματωμένων πτωμάτων τυλιγμένων σε κουβέρτες. Τα θύματα φαίνεται να είναι άνδρες, από 20 ετών έως και ηλικιωμένοι. Σε ένα από τα βίντεο που ανέβασαν στο διαδίκτυο οι ακτιβιστές κάποιοι από τους άνδρες φαίνεται να έχουν δεχθεί μια σφαίρα στο πρόσωπο, το μέτωπο ή τον λαιμό. Μερικοί εξεγερμένοι ισχυρίζονται ότι μεταξύ των νεκρών είναι γυναίκες και παιδιά, όμως αυτό δεν επιβεβαιώνεται από τα βίντεο.
Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι οι νεκροί είναι πολύ περισσότεροι από όσους αναφέρουν οι επίσημες πηγές. Ωστόσο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι μπορεί να επιβεβαιώσει τον θάνατο μόνο 40 ανθρώπων.
Εξάλλου σύμφωνα με το Παρατηρητήριο περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία από τον Μάρτιο του 2011, οπότε ξεκίνησε η εξέγερση εναντίον του Άσαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση