GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρχονται νέα τέλη για τους "σκαφάτους"...

Τέλος "Παραμονής και Πλόων", ιδιωτικών σκαφών αναψυχής από 200 έως και 500 ευρώ, ανά μέτρο, για μηχανοκίνητα άνω των 12 μέτρων ...

Τέλος "Παραμονής και Πλόων", ιδιωτικών σκαφών αναψυχής από 200 έως και 500 ευρώ, ανά μέτρο, για μηχανοκίνητα άνω των 12 μέτρων και ιστιοφόρα άνω των 15 μέτρων, θεσπίζει το υπουργείο Οικονομικών, με τροπολογία η οποία κατατέθηκε στη Βουλή...
Το τέλος παραμονής και πλόων (ΤΠΠ) θεσπίζεται για τα μηχανοκίνητα ιδιωτικά πλοία αναψυχής που υπερβαίνουν σε μήκος τα 12 μέτρα, για τα άνω των 15 μέτρων ιστιοφόρα, καθώς και για τα λεγόμενα «παραδοσιακά πλοία αναψυχής», τα οποία ωστόσο καταβάλλουν το τέλος μειωμένο κατά 25%.
Το τέλος θα επιβάλλεται σε όλα τα σκάφη αναψυχής, ανεξαρτήτως σημαίας, ενώ το ύψος του ορίζεται ανάλογα με το μήκος και το είδος του σκάφους και θα επιμερίζεται ανάλογα με τον χρόνο παραμονής του στην ελληνική επικράτεια.
Από το μέτρο εξαιρούνται τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής, ανεξαρτήτως μήκους, τα μηχανοκίνητα ιδιωτικά σκάφη με μήκος μέχρι 12 μέτρα και τα ευρωπαϊκά ιστιοφόρα μήκους έως 15 μέτρων.
Η καταβολή του τέλους θα γίνεται με την προμήθεια ειδικού σήματος που αντιστοιχεί στην κατηγορία του σκάφους. Αν κατά τη διαδικασία ελέγχου από τις λιμενικές αρχές, διαπιστωθεί ότι δεν έχει καταβληθεί το ειδικό τέλος, θα παρακρατούνται τα ναυτιλιακά έγγραφα μέχρι την προσκόμιση αποδεικτικού καταβολής του και θα βεβαιώνεται πρόστιμο 200% του αναλογούντος ετήσιου τέλους.
Με τη συγκεκριμένη τροπολογία καταργείται ο ειδικός φόρος που είχε θεσπιστεί πέρυσι για τα ιδιωτικά πλοία αναψυχής άνω των 10 μέτρων, ο οποίος στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, χαρακτηρίζεται «αλυσιτελής» και εκτιμάται ότι δεν συνεισέφερε στην αύξηση της φορολογητέας ύλης και των φορολογικών εσόδων, αλλά αντίθετα «δημιούργησε συνθήκες ύφεσης, με αποτέλεσμα τη μείωση του κύκλου εργασιών των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού».
Συγκεκριμένα, το τέλος επιβάλλεται σε μηχανοκίνητα ιδιωτικά πλοία αναψυχής πάνω από 12 μέτρα ως εξής:
-για τα επόμενα τρία μέτρα (από 12,01 έως 15 μέτρα) 200 ευρώ ανά μέτρο,
-για τα επόμενα πέντε μέτρα (από 15,01 έως 20 μέτρα ) 300 ευρώ το μέτρο,
-για τα επόμενα πέντε μέτρα (από 20,01 έως 24 μέτρα) 400 ευρώ ανά μέτρο,
-για τα επόμενα μέτρα από 24,01 και πάνω, 500 ευρώ ανά μέτρο.
Για τα ιστιοφόρα το τέλος επιβάλλεται σε σκάφη αναψυχής άνω των 15 μέτρων ως εξής:
-για τα επόμενα πέντε μέτρα (από 15,01 έως 20 μέτρα) 200 ευρώ,
-για τα επόμενα πέντε μέτρα (από 20,01 έως 25 μέτρα) 300 ευρώ το μέτρο
-για τα πλοία από 25,01 και πάνω 400 ευρώ το μέτρο.

1 σχόλιο

  1. οποτε ολοι θα φυγουν να πανε στις φθηνες μαρινες της τουρκίας
    τοσο μαλακες οι άνθρωποι
    και γιατί να μην είναι αφου ποτε δεν πληρώνουν για τα λάθη τους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση