GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπαρόζο: Η Ε.Ε. δίνει μία ευκαιρία στην Ελλάδα

«Είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα και για την Ευρωζώνη να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ», δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σημειώνον...

«Είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα και για την Ευρωζώνη να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ», δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σημειώνοντας ωστόσο πως πρέπει να υιοθετηθούν το συντομότερο δυνατό τα νέα μέτρα.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Euronews, όπου απάντησε ζωντανά σε ερωτήσεις Ευρωπαίων πολιτών, ο κ. Μπαρόζο υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να επιδείξει ενεργητικότητα μέσω της χρήσης των κοινοτικών Ταμείων και μέσω της προώθησης των μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της».
Σε ερώτηση σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει στην Ελλάδα από εδώ και στο εξής ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν έφτασε σε αυτή την κατάσταση εξαιτίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Η Ελλάδα έφτασε σε αυτή την κατάσταση λόγω του μη βιώσιμου χρέους και των ελλειμμάτων που συσσωρεύτηκαν με την πάροδο των ετών. Αυτό που κάνει η Ε.Ε. είναι ότι δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία. Τώρα, καταλαβαίνω ότι πολλά από αυτά τα μέτρα προσαρμογής είναι εξαιρετικά επώδυνα και ότι πράγματι οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες προσπάθειες που ορισμένες φορές κάποιοι υποτιμούν», υπογράμμισε ο κ. Μπαρόζο.
Και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα θα μπορέσει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη, μόνο με την ανάκτηση της εμπιστοσύνης θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε βιώσιμες θέσεις απασχόλησης για τους λαούς της Ευρώπης και όχι μόνο».
Σε συζήτηση που ακολούθησε σχετικά με τον εθνικισμό στην Ευρώπη και την άνοδο ξενοφοβικών και λαϊκιστικών δυνάμεων, ο Πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε την πεποίθηση ότι στην Ε.Ε. υπάρχει μια ευρύτατη πλειοψηφία που κινείται από την κεντροαριστερά ως την κεντροδεξιά που στηρίζει τη Δημοκρατία και επιθυμεί να αποφύγει τα άκρα του εθνικισμού και του λαϊκισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση